Tsonga: hazai salakon az elődöntőért • SportTV

Tsonga: hazai salakon az elődöntőért

2017. 05. 25. 09:23    
Olvasási idő: < 1 perc

A lyoni Open Parc Auvergne Rhone-Alpes tornán már az elődöntőbe jutásért játszanak a teniszezők. A versenyt eddig az alacsonyabb kiemeltek kiesése jellemezte, az 1. 2. és 3. kiemelt Milos Raonic, Jo-Wilfried Tsonga és Tomás Berdych mellett az ötödikként rangsorolt Gilles Simon jutott a nyolc közé, a másik négy kiesett. Az általunk közvetítendő két negyeddöntőben egyaránt fellép egy-egy „exszovjet” teniszező.

Az első mérkőzést a grúz Nikoloz Baszilasvili játssza egy másik „Mikivel”, Nicolás Kickerrel. A világranglistán 71., 25 éves grúz fiatalember háomszettes bravúrgyőzelemmel kezdett a 7. kiemelt horvát Borna Coric ellen, majd a kiváló képességű, de szeszélyes olasz Andreas Seppit verte meg két játszmában (7:6, 6:4). Az ellenfelénél egy évvel ifjabb, a világranglistán 95. argentin a német Dustin Brownt verte meg két, egyaránt 6:4-es szettben, neki másodjára jött össze a nagy bravúr: a hihetetlenül tehetséges, de mentálisan teljesen megbízhatatlan ausztrál Nick Kyrgioson háromszerres, 2 óra 23 perces küzdelemben jutott túl. A két teniszező korábban ATP-versenyen nem mérkőzött még egymással.

A második találkozón az idény egyik felfedezettje, az orosz Karen Hacsanov (vlr.: 54.) játszik a hazai kedvenc, Jo-Wilfried Tsonga (2. kiemelt, vlr.: 13.) ellen. Hacsanov eddig játszmát sem veszített az argentin Renzo Olivo és az ausztrál Jordan Thompson ellen. A franciaországi tornákon igen eredményes – 11 versenysikeréből 6-ot hazai pályákon aratott – Tsonga az első körben erőnyerő volt, a másodikban csaknem két és fél órás, háromszettes csatában győzte le a szívós argentin Carlos Berlocq-ot. A két versenyző ugyancsak először mérkőzik a Touron.

Az alsó ágon Milos Raonic (kanadai, 1, Kiemelt)–Gastao Elias (portugál) és Tomás Berdych (cseh, 3.)–Gilles Simon (francia, 5.) mérkőzéseket rendeznek még a nap folyamán.

Sport1 11:00 ATP 250-es tenisztorna Lyon, negyeddöntő (Baszilasvili–Kicker, Hacsanov–Tsonga – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)