Turbófokozatban Gaethje • SportTV

Turbófokozatban Gaethje

2017. 07. 05. 20:39    
Olvasási idő: 3 perc

A UFC a nemzetközi küzdősporthete keretein belül eredetileg három gálát akart rendezni, ám végül csak kettő eseményt vállal. Péntekről szombatra virradóra többek között kiderül, ki lesz a The Ultimate Fighter UFC-reality sorozat 25. bajnoka, másnap pedig megrendezik a 213. számozott gála.

A The Ultimate Fighter (TUF) előző döntőjét decemberben vívták, akkor az egyenes kieséses MMA reality győztese Tim Elliott nemcsak új, busás szerződést kapott, hanem lehetőséget is a Demetrious Johnson elleni légsúlyú címmeccsre (pontozásos vereséget szenvedett). A 25. TUF évadnak a „Törlesztés” (Redemption) becenevet adták, hiszen az előző 24 évad versenyzői közül válogattak a szervezők – egyezményesen a váltósúlyra kellett mindenkinek a testsúlyát igazítania.
Noha a gálán valaki egy 250 ezer dolláros UFC-szerződést kaphat a TUF megnyeréséért, a főmérkőzést egy edzett UFC-veterán vívja a szervezetnél debütáló, ám impozáns múlttal rendelkező harcos ellen. Nézzük a főkártya felhozatalát!
A hatmeccses main card első meccsén két feltörekvő félnehézsúlyú próbálja bizonyítani, kinek van fényesebb jövője. Amíg Jordan Johnson a januári denveri kártyára ugrott be sérülés miatt és nyert impresszíven pontozással a láthatóan erőnléti problémákkal küzdő Luis Henrique da Silva ellen, addig Marcel Fortuna kénytelen volt nehézsúlyban bemutatkozni: persze miután eszméletlenre ütötte Anthony Hamiltont Houstonban, senki sem tartott már attól, hogy ne tudná megállni a helyét a legnagyobbak között is.
Kettejük meccse könnyen kocsmai verekedéshez hasonlító összecsapásba torkollhat, úgyhogy elképesztően hangos csatával indul majd a főkártya.
Tipp: Johnson, feladásra késztetéssel

Kevéssel a középsúly krémje után dübörgő két versenyző jön ezután. A samponreklámokból is ismert Elias Theodorou-nak mindössze egy botlása volt karrierje során, így a precíz találatairól és kiismerhetetlen technikájáról ismert kanadai méltán lépked előre a képzeletbeli ranglistán.
Brad Tavares még kiemelt versenyzőként csuklott össze Robert Whittaker öklétől – azóta az új-zélandi már interim címmérkőzésen kap szerepet szombaton, míg Tavaresnek csak egy halovány megosztott pontozásos sikerre futotta. A momentum mindenképpen a hosszúhajú spártai mellett van, Tavaresnek nem fér bele még egy olyan teljesítmény, ami a 203-on elég volt a győzelemhez.
Tipp: Theodorou, pontozással

Jared Cannonier kissé nagy falatot kapott a UFC 208-on Brooklynban, hiszen a brazil Glover Teixeira úgy pakolta a testét 15 percen keresztül, ahogy csak akarta. Most kevésbé rutinos versenyző ellen bizonyíthat, hiszen noha eredetileg Steve Bossé lett volna az ellenfele, a kanadai sérülés miatt kiesett, így a UFC kevesebb mint egy héttel a gála előtt igazolta le a hibátlan mérleggel rendelkező Nick Roehrickot.
Tipp: Cannonier, kiütéssel

A főmeccs után valószínűleg a legpikánsabb összecsapás lehet a brit Marc Diakiese és a Phoenixben magabiztosan debütáló Drakkar Klose között. Bár Klose a UFC-s bemutatkozásán könnyen hajtott át a Dana White által felfedezett Devin Powellen, elképzelhető, ezúttal fel kell kötnie a gatyáját.
Diakiese tavaly októberi bemutatkozása óta már három győzelmet tudhat magáénak, legutóbb Londonban félelmetes módon fél perc és egyetlen ütés elég volt neki Teemu Packalen ellen. A könnyűsúly egyik legfényesebb csillagáról van szó, érdemes lesz odafigyelni rá!
Tipp: Diakiese, kiütéssel

A co-main event a TUF döntője lesz. Egyelőre csak a már korábban a UFC-t is megjárt Dhiego Lima neve ismert, ellenfele a TUF évadzárójában, csütörtökön derül ki.
A főmérkőzést is könnyűsúlyban tartják, az pedig igen ritkán fordul elő, hogy egy másik szervezet bajnokát egyből ötmenetes háborúba küldje a szervezet. Justin Gaethje „igazolására” már régóta vártak a rajongók. Nemcsak azért, mert a WSOF bajnokáról van szó, aki 17-0-ás mérleggel érkezik a UFC-be, hanem mert könyörtelen, meg nem álló, elképesztően látványos stílusa miatt hamar közönségkedvenc lesz belőle a legnagyobb porondon is.
Michael Johnson valószínűleg elfelejtené, amit New Yorkban tett vele Khabib Nurmagomedov, a harcedzett veteránnak pedig mindene megvan, hogy felvegye a kesztyűt az új fiúval. Bár MJ az utolsó négy meccséből csak egyet nyert, Dustin Poirier elsőmenetes kiütése a tavalyi év egyik legváratlanabb K. O.-ja volt.
Borzasztóan szórakoztató, elképesztően látványos és véres ötmenetet vívhatnak egymással, főleg, hogy a sajtón át már össze is szólalkoztak.
Tipp: Gaethje, kiütéssel

(Sport TV)

A Sport1-en szombaton hajnali háromtól élőben közvetítjük a The Ultimate Fighter döntőjével, valamint a Gaethje-Johnson mérkőzéssel fémjelzett gálát.