Van Gerwen-Taylorra várva • SportTV

Van Gerwen-Taylorra várva

2017. 07. 10. 10:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Teljes a World Matchplay mezőnye, a jövő hét végétől Blackpoolban Michael van Gerwentől Gary Andersonon át Phil Taylorig a dartsmezőny krémje ott lesz Blackpoolban.

Utolsó két játékosként Darren Webster és Justin Pipe foglalta el a helyét a World Matchplay 32-es főtábláján. A Players Championship 15-ön Webster a fináléban 6-1-re verte meg Daryl Gurneyt, míg Pipe az elődöntőig jutott (ahol egyébként Gurney verte meg). Ezek után a záró, 16-os kvalifikáló esemény eredményei már nem osztottak vagy szoroztak, a győztes Joe Cullen helye például már rég biztos volt.
A világbajnokság utáni második legfontosabb tornára a világranglista első 16 helyezettje mellett a kvalifikációs sorozat 16 legjobbja kerül be. A több mint egyhetes blackpooli eseményen 500 ezer font pénzdíjat osztanak szét, a győztes ebből 115 ezer fontot kap. A verseny első kiemeltje Michael van Gerwen, aki már a legjobb nyolc között összekerülhet a sportág valaha volt legnagyobb alakjával, Phil Taylorral. Az alsó ágon pedig hemzsegnek a skótok, a 2. kiemelt Gary anderson, a 3. Peter Wright és a 14. Robert Thornton is innen próbál eljutni a célig.

(Sport TV)

WORLD MATCHPLAY

A résztvevők
A világranglista alapján:
Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, Adrian Lewis, Dave Chisnall, James Wade, Mensur Suljovic, Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Michael Smith, Kim Huybrechts, Ian White, Robert Thornton, Benito van de Pas, Simon Whitlock
A Pro Tour Order of Merit aapján: Daryl Gurney, Alan Norris, Joe Cullen, Rob Cross, Mervyn King, Gerwyn Price, Cristo Reyes, Stephen Bunting, Darren Webster, Steve Beaton, James Wilson, Steve West, Kyle Anderson, John Henderson, Christian Kist, Justin Pipe

A Sport TV július 22. és 30. között élőben közvetíti a World Matchplayt.