"McGregor egy K. O.-művész" • SportTV

„McGregor egy K. O.-művész”

2017. 07. 15. 10:17    
Olvasási idő: < 1 perc

Dana White, a szervezet elnöke szerint csak Conor McGregoron múlik, hogy a Floyd Mayweather elleni meccse után visszatér-e a UFC-be. Élő szerződése van, de hogy mit akar, hogy mennyire szédíti meg a százmillió dolláros nagyságrendű bevétel, azt egyelőre nem tudni.

A Floyd Mayweather-Conor McGregor mérkőzést felvezető sajtókörút botrányt botrányra halmoz (most éppen a rasszizmus és a nemi identitás került elő), augusztus 26-án végre össze is mérik az erejüket, de vajon mi lesz utána? Afelől sok kétségünk nincs, hogy Mayweather minimum ideiglenesen újfent visszavonul, de vajon McGregor fejében mi jár?

Az biztos, élete első bokszmeccsével annyi pénzt keres, hogy többé az életben nem kell küzdenie – legalábbis elvileg. Ugyanakkor a többség azt várja, hogy még az idén visszatér a UFC oktagonjába. „Szerződés köti a UFC-hez – mondta Dana White, a UFC elnöke. – De ő csak akkor tér vissza, ha úgy akarja. Iszonyatos összegű pénzt keres. Korábban is mondtam már, évekig dolgoztam ügyvédekkel, akik aranyos srácok voltak. Aztán elkezdtek kicsivel több pénzt keresni, és többet nem is jöttek dolgozni.”

Az elemzők többsége szerint Mayweather nyer majd Las Vegasban (ez a papírforma, hiszen bokszmeccs lesz, kettőjük közül pedig csak neki van ebben tapasztalata), néhányan teljesen feleslegesnek is tartják, White ennél azért óvatosabb. „Évek óta hangsúlyozom, ne mondjuk ítéletet egy harcról, amíg nem ér véget. Ha van egy 28 éves és egy majdnem 41 éves srác, akik ütésváltásba bonyolódnak, akkor sok minden megtörténhet – McGregor egy K. O.-művész. Meg tudja sebezni Floyd Mayweathert. Meg tudja fogni. A kérdés az: meg is teszi?” – fejtegette White.

(Sport TV)