McGregor haverjáé a főmeccs • SportTV

McGregor haverjáé a főmeccs

2017. 07. 16. 10:57    
Olvasási idő: 2 perc

Az idén harmadszor látogat Európába a UFC, hiszen London és Stockholm után ezúttal a skóciai Glasgow rendez Fight Nightot.

A főkártya első meccsét a UFC-ben debütáló két nehézsúlyú vívja. Justin Willisről sokat elmond, hogy amikor gyorsan be kellett ugrania Marcin Tybura ellen, akkor nem tudott lefogyni a 265 fontos nehézsúlyú limitre, így elmaradt az ütközet. Hatalmas ütőerejét és két lábas földre viteleit az angol James Mulheronnak kell állnia, aki a lesérült Mark Godbeert helyettesíti. Nem biztos, hogy túl magas lesz a színvonal, de nehézsúlyban bármikor jöhet egy kiütés…

Tipp: Willis, kiütéssel

A skót szívek erősen fognak dobogni a következő találkozón, hiszen a hazai Paul Craig próbál előre lépkedni a félnehézsúlyú ranglistán Khalil Rountree ellen. Az állóharcban borzasztóan kíméletlen és precíz Rountree többször bizonyította, akkor se tudná megállítani, hogy földre vigyék, ha az élete múlik rajta, így a jiu-jitsuban jártas Craig könnyen kiharcolhatja a padlón a győzelmet. Ehhez persze túl kell élnie majd az amerikai pár bombáját.

Tipp: Craig, feladásra kényszerítéssel

Jack Marshman emlékezetes módon kapott ki, midőn Thiago Santos kis híján lerúgta a fejét a helyéről, ám a kemény walesi Magnus Cedenblad ellen már bizonyította, számolni kell vele középsúlyban. Az MMA majdnem minden területén kiforrottabb, mint Ryan Janes, aki noha 1-1-gyel áll UFC-s pályafutása során, szinte biztosan nem vágta még ekkora fába a fejszéjét.

Tipp: Marshman, kiütéssel

Stevie „Braveheart” Ray a főkártya második skót harcosa, aki a Ross Pearson és a Joe Lauzon elleni impresszív siker után a nagyon veszélyes Paul Felder ellen lép oktogonba. Ray magabiztos, ám óvatos stílusa sok ellenfélnek talány volt, így a skót megbízhatóan hozza a UFC-ben is pontozásos sikereit. Felder az egész meccsen keresni fogja azt az egy nagy találatot, ami ledönti a lábáról a skótot – kérdés, megtalálja-e.

Tipp: Ray, pontozással

A szalmasúlyú elitbe való beugrás a tét a co-main eventen. Cynthia Calvillo egymást követő két számozott gálán (209 & 210) hozott össze hátsó fojtást, amivel gyorsan elindult felfelé a rangsorban. A kick-box múlttal rendelkező Joanne Calderwood többször is gondban volt már a földön (legutóbb az utolsó kihívó, Jessica Andrade intézte el), ám precíz találatai mellett elképesztő térdei nagy veszélyt jelenthetnek a sportágat mindössze 1 évvel ezelőtt elkezdő Calvillónak. „Túl hamar túl sok” esetének tűnik a skót hölgy, ám ha Calvillo megugorja, komolyan kell számolni vele.

Tipp: Calderwood, pontozással

A főmérkőzésen a váltósúly két elit harcosa csaphat össze, hiszen Conor McGregor edzőtársa, Gunnar Nelson meccsel az argentin Santiago Ponzinibbióval. Nelson Londonban, Alan Jouban ellen bizonyította legutóbb, hogy a Demian Maia elleni vereséget félre kell kicsit tenni, neki bizony helye van a legrangosabb 170 fontosak között. Ponzinibbióról sokáig úgy tűnt, csak a felvezető meccseken szerepelhet karrierje során, de abszolút megérdemli, hogy főmérkőzést kapjon. Nelson eddigi összes UFC-ellenfelét le tudta vinni a földre, ahol csak a világklasszis Maia tudott jobb lenni nála, Ponzinibbio agresszív stílusával viszont vigyázni kell az állóharc során, mert sokan áldozatul estek már.

Tipp: Nelson, feladásra kényszerítéssel

(Sport TV)

A Sport2-n 21 órától élőben közvetítjük a glasgow-i Fight Nightot.