Tsonga és Zverev is a képernyőn • SportTV

Tsonga és Zverev is a képernyőn

2017. 10. 25. 09:53    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán mintegy tízórányi tömény tenisszel jelentkezünk az esztendő két utolsó 500-as tenisztornájáról, Bécsből és Bázelből, ahol az első és második fordulóban küzdenek a játékosok. Tervünk ugyan van, mely meccsekről közvetítünk, de az egyes mérkőzések hosszúsága ezt befolyásolhatja, így meglehet, hogy teljes találkozók mellett „töredékek” is képernyőre kerülnek, hogy fontos játékosokról nem maradjunk le.

Vegyük sorra mind a két helyszín összes találkozóját, amelyek közül minimum ötöt, de részletekben akár többet is láthatnak a teniszkedvelők. Bécsben délután 1-kor Pierre-Hugues Herbert (a világranglistán 83.) kezd a veterán, 34 éves Philipp Kohlschreiber (vlr.: 34.) ellen. Eddig háromszor játszottak egymással a Touron, mindháromszor füvön, 2014-ben Hallében és tavaly Stuttgartban a német nyert két szettben, aztán még tavaly Wimbledonban az első körben a francia négy játszmában vágott vissza.
A második összecsapás két részese Diego Schwartzman (vlr.: 26.) és Fabio Fognini (vlr.: 27.). Az argetin múlt héten háromszor is láthatták nézőink Antwerpenből, a veterán Ferrer és az ifú Cicipasz ellem két játszmában győzött, a döntőt hasonlóképpen bukta el Tsonga ellen. A két játékos eddig egyszer mérkőzött a profik között, tavalyelőtt Sao Paulóban salakon Fognini nyert, három szettben. A harmadik találkozó az Este Bank Openen a 21 éves Karen Hacsanov és a nála 11 évvel idősebb Jo-Wilfried Tsonga között zajlik. A vasárnap még Antwerpenben győztes döntőt vívó francia idén találkozott az ifjú orosszal, Lyonban, salakon a negyeddöntőben sima 6:0, 6:4-es sikert aratva. A nap negyedik, a Stadthallében utolsó egyes találkozóját az első kiemelt Sascha Zverev (vlr.: 5.) már a második körben játssza Gilles Simonnal (vlr.: 74.). Eddig háromszor játszottak, már Zverev fel-, Simon lefelé menő pályaíve metszette egymást – mind a hármat tavaly az ellenfelénél egytucat évvel fiatalabb, húszesztendős német nyerte meg, Rotterdamban, az Indian Wells-i 1000-es tornán és Nizzában a negyeddöntőben. Az első és a harmadik csatájuk is rövidítésben dőlt el, azaz kiélezett mérkőzéseket vívtak eddig egymással.

Bázelben páros meccsel kezdenek a csarnokban – ezalatt játszik Fucsovics Marci (vlr.: 100.) a másik pályán az amerikai Jared Donaldsonnal (vlr. 50.), akivel korábban nem találkozott. (Ha egy mód van rá, igyekszünk közvetíteni az ő mérkőzését!) Aztán a speciális kiemelést kapó belga Ruben Bemermels (vlr.: 64.) – múlt héten láthattunk a negyeddöntőben nyerni, az elődöntőben veszteni Antwerpenben – küzd meg a 7. kiemelt francia Adrian Mannarinóval (vlr.: 28.), akivel korábban még nem játszott az ATP Touron. Aztán a horvát Borna Coric (vlr.: 54.) következik a szabad kártyával induló svájci Henri Laaksonen (vlr.: 94.) ellen, akitől eddigi mindkét találkozójukon kikapott. Érdekesség, hogy mindkettő az idén történt és 1000-es versenyen, csak míg időben előbb Indian Wellsben a főtáblán döntő szettben, addig közel két hete Sanghajban a selejtezőben két játszmában győzött a finn-svájci vegyes házasságból született Laaksonen. Nem előbb mint este 7-kor a portugál Joao Sousa (vlr.: 60.) a sokadszor nekirugaszkodó, itt 4. kiemelt Juan Martín del Potróval (vlr.: 19.) játszik. Kettejük eddigi egy meccsét a múlt héten Stockholmban 250-es tornát nyerő „Delpo” nyerte meg a riói olimpián (6:3, 1:6. 6:3), amelyet később aranyéremmel zárt. Ha az idő megengedi – a meccsek nem húzódnak el túlzottan – , akkor a napot a 3. kiemelt belga David Goffin (vlr.: 10.) és a dél-koreai Csung Hjeon (vlr.:57-) csatája zárja, akik eddig két kétszettes meccset vívtak egymással: tavaly Marseille-ben Goffin, idén a montreali 1000-esen az ázsiai teniszező győzött.

Sport2 13:00-tól ATP 500-as tenisztornák, Bécs és Bázel, 1. és 2. forduló (kommentátor: Fülöp László és Farkas Norbert, szakkommentátor: Taróczy Balázs)