Phil Taylor is pódiumra lép • SportTV

Phil Taylor is pódiumra lép

2017. 12. 15. 10:47    
Olvasási idő: 2 perc

Péntek este versenybe száll a sportágtörténet legnagyobb bajnoka is utolsó világbajnokságán az Alexander Palace-ben.

A rendhagyó rajt után most az az időrend lép életbe, amely még a jövő hét közepéig érvényben lesz a vb-n. A játéknap, ill. szakasz (session) első mérkőzése mindig egy két nyert szettig tartó selejtező, amelynek a győztese a negyedik párban lejátssza első fordulós meccsét is.

Ez a selejtező pénteken a japán Aszada Szeigo és az ausztrál Gordon Mathers összecsapása. Mindketten a regionális selejtezőből kerültek a 72-es mezőnybe.
A következő találkozón a 21. kiemelt angol Stephen Bunting a belga Dimitri Van den Bergh ellen lép színpadra. A liverpooli Buntingnak nem ez volt a legjobb éve, mindössze a Players Championship nyolcaddöntőjéig jutott el. A belga fiatalember (23 éves) viszont 3 versenyt is nyert a PDC „ifjúsági sorozatán” (Development Tour), az Eb-n pedig a legjobb 32 közé jutott.
A harmadik meccs a nap fénypontja, a 16-szoros világbajnok (ebből 14 PDC) Phil Taylor fellépése 30 évvel ifjabb honfitársa ellen. Chris Dobey tavaly egy fordulót ment a vb-n, az UK Openen a 32 között volt, a Players Championship döntőjében nyolcaddöntőzött. Ezek persze „pehelysúlyú” eredményecskék Taylor mindenkit „agyonnyomó” eredménylajstroma mellett. Nagyjából Dobey családtagjain és baráti körén kívül senki sem kívánja, hogy a legenda az első fordulóban fejezze be búcsúvilágbajnokságát!
A záró találkozó az angol Robb Crossé. A 27 esztendős angol remekelt az évben, 3 Players Championship-részversenyt nyert, bejutott a döntő torna elődöntőjébe és finalista volt az Eb-n is, amelyen csak Van Gerwentől kapott ki. A verseny 20. kiemeltjeként a selejtező győztesével meccsel a 32 közé jutásért, természetesen esélyese a mérkőzésnek.

A JÁTÉKNAP PROGRAMJA

Selejtező
ASZADA Szeigo (japán)–Gordon MATHERS (ausztrál).
Örök mérlegük: még nem játszottak egymással.
1. forduló
Steve BUNTING (angol, 23. kiemelt)–Dimitri VAN DEN BERGH (belga). Örök mérlegük: 2 mérkőzés, 2 Bunting-győzelem. Legutóbbi mérkőzés: Bunting–Van den Bergh 6–5, 2017. szeptember 29., PDC Players Championship Pro Tour, Írország, a 64 között
Phil TAYLOR (angol, 6.)–Chris DOBEY (angol). Örök mérlegük: 2 mérkőzés, 2 Taylor-győzelem. Legutóbbi mérkőzés: Taylor–Dobey 6–1, 2017. március 11., Gibraltar Darts Trophy, az UK Open selejtezője, a 80 között
Rob CROSS (angol, 20.)–MASZADA vagy MATHERS. Az angol egyikükkel sem játszott hivatalos PDC-mérkőzést.

DARTSVILÁGBAJNOKSÁG, 2. játéknap. Sport2 20:00. Selejtező: Aszada–Mathers, 1. forduló: Bunting–Van den Bergh, Taylor–Dobey, Cross–Aszada vagy Mathers (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)