Legutóbbi frissítés 2017. december 17. 15:43
Egyéni sportok

Levélben ajánlom! bezár

Mayweather UFC-millárdos lenne

Fotó: EUROPRESS/AFP

Floyd Mayweather szerint a UFC rá akarja őt venni a visszatérésre. Ha minden idők egyik legjobb bokszolója bevállalja a ketrecharcot, állítása szerint milliárdos lenne.

„Nemrég felhívtak, és arra kértek, térjek vissza. Tényleg visszatérhetek. Ha azt akarják, visszatérek és elmegyek a UFC-be. Képes vagyok küzdeni az oktagonban. Három vagy négy meccsre aláírok és keresek egymilliárd dollárt. Ne felejtsék, én vagyok Floyd Mayweather.”
Régen volt már szerencsénk egy Mayweather-szösszenethez (esetében az egy hét nagy idő…), most azonban minden idők egyik legjobb ökölvívója szót kért. Azt ugyanis tudni lehetett, a UFC nagyon szívesen venné, ha Money másodszor is összemérné az erejét Conor McGregorral, csak már nem a ringben (ott a tizedik menetben nyert az amerikai bunyós), hanem az ír igazi otthonában, az oktagonban. És persze Mayweather egójára is hatottak, amikor felvetették, csak akkor lehet minden idők legjobb küzdősportolója, ha MMA-ban is megveri McGregort.
„Egyetlen egy kib…tt minden idők legjobbja van, és az én vagyok – harsogta Mayweather. – Jobb, ha meg sem hallom azokat, akik azt mondják, ez vagy az minden idők legjobbja. A végén úgyis az jön ki, hogy én vagyok a valaha volt legjobb atléta. Hallgassatok rám, senkit se emlegessetek úgy, mint aki jobb nálam. A legszebb stílusban, csillogóan, ragyogóan értem el ezt a státuszt. Járom a saját utam. A bevétel száz százalékát megtartom és én vagyok saját magam egyetlen kib…tt főnöke.”
Ugyanakkor arról megoszlanak a vélemények, hogy Mayweather képes lehet-e győztesen távozni a ketrecből. Vladimir Klicsko, minden idők egyik legjobb nehézsúlyú ökölvívója eléggé egyértelműen fogalmazott: „Egy bokszolónak esélye sincs megnyernie egy MMA-meccset, ahogyan egy MMA-snak sincs esélye megverni egy ökölvívót. Egyetlen bokszoló sem gyakorolja a muay-thait vagy a brazil jiu-jitsut. Arról nem szeretnék vitatkozni, melyik a jobb sportág, de az tény, hogy az MMA komplexebb. Ott nem csupán ki lehet ütni az ellenfelet, de például meg is lehet fojtani.”

(Sport TV)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!