Indiana Jones keresi a Barca 11-eseit • SportTV

Indiana Jones keresi a Barca 11-eseit

2018. 02. 01. 11:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Spanyolországban – főleg a Real Madrid-érzelműeknek – egyre feltűnőbb, milyen régen nem ítéltek tizenegyest a Barcelona ellen a spanyol bajnokságban. Lassan két éve volt példa ilyenre, miközben a Barca ugyanebben az időszakban 32 tizenegyest lőhetett a La Ligában.

„Az archeológusok megtalálták a nyomait a legutóbb a Barcelona ellen ítélt tizenegyesnek” – írta az El Mundo Today. Egy Barcelona-szurkoló a következő SMS-t küldte a Marcánál dolgozó barátjának a sportvilág legnagyobb szenzációiról: „Michael Phelps 28 olimpiai érme, Roger Federer 20 Grand Slam-sikere, a Real Madrid 12 BEK-/BL-győzelme, a golfozó Jack Nicklaus 18 Grand Slam-győzelme, Michael Jordan 6 NBA-gyűrűje és a Barcelona által kibírt, ellene befújt tizenegyes nélküli 74 forduló”. A Marca jegyzetírója pedig így fogalmazott: „Kérjék fel Indiana Jonest, hogy találja meg a Barcelona ellen legutóbb befújt tizenegyes nyomait”.
Szóval, a helyzet nem egyszerű, sokaknak szemet szúrt, hogy milyen régen ítéltek tizenegyest a Barcelona ellen a Primera Divisiónban. Ha nem történik semmi extra, február 14-én már a kétéves évfordulóját lehet ünnepelni (?) annak, hogy a Barca ellen valaki (esetünkben az akkor még a Celta Vigót erősítő Guidetti) tizenegyest lőhetett. Azóta sehol semmi. Lement 74 bajnoki, a katalán gárda 32 tizenegyest lőhetett, ellene viszont senkinek sem volt ilyen lehetősége. Legutóbb, az Alavés ellen Iglesias Villanueva játékvezetőn kérték számon, hogy a 89. percben miért nem ítélt büntetőt a vendégcsapatnak Umtiti (képünkön) kezezése után.. Végül ő sem törte meg a sorozatot.
Csak úgy viszonyításképp: a vonatkozó időszakban a Valencia és a Real Madrid ellen is 8-8 tizenegyest fújtak be a La Ligában.

(Sport TV)