Dél-amerikaiak, egy európaival • SportTV

Dél-amerikaiak, egy európaival

2018. 02. 20. 09:33    
Olvasási idő: < 1 perc

Rio de Janeiróban folytatódik az esztendő első salak pályás ATP 500-as tornája, amelyen még az első forduló találkozóit játsszák. A program alapján közvetítendő két mérkőzésünkön fellép egy brazil, egy uruguayi és egy argentin teniszező is, egyetlen európai mellett.

A nap programját a szabad kártyás hazai Thiago Monteiro (a világranglistán: 104.) kezd meg a nála 9 évvel idősebb, 32 esztendős uruguayi Pablo Cuevas (vlr.: 33.), a verseny 7. kiemeltje ellen. A két versenyző eddig háromszor meccselt egymással, mindháromszor salakon, tavalyelőtt és mindig Cuevas nyert. Először éppen Rióban, a verseny nyolcaddöntőjében, a rövidített és egy sima játszmában, másodszor a Sao Pauló-i 250-es negyeddöntőjében döntő szettben, s végül a hamburgi 1000-es versenyen, ugyancsak a nyolcaddöntőben, két sima szettben.

A második találkozón két szintén 30-on túli, öreg róka mérkőzik meg. A francia Gael Monfils (vlr.: 39. – képünkön) és az argentin Horacio Zeballos (vlr.: 68.). A két játékos először küzd meg egymással. Monfils a nagyobb név, neki már 7 ATP-versenysikere van. Zeballosnak csak egy, de az akkoriban „nagyot szólt”: 2013-ban Vina del Marban a hosszú, több mint féléves kihagyás után visszatérő Nadalt verte meg a döntőben 6:7, 7:6, 6:4-re. Rég volt, szép volt – de igaz volt…
A harmadik mérkőzést, a szerb Dusan Lajovics és a 2. kiemelt osztrák Dominic Thiem csatáját eredeti kommentárral kísérhetik figyelemmel.

(Sport TV)

ATP 500, Rio de Janeiro. 1. forduló: T. Monteiro–Cuevas, majd Monfils–Zeballos (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)