A nők kezdenek a német viadalon • SportTV

A nők kezdenek a német viadalon

2018. 02. 23. 10:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A hagyományos nagy német versenyt az idén Düsseldorfban Grand Slam-viadalként rendezik meg. A háromnapoes esemény felvezetését idézzük a sportági szakportálról, a judoinfo.hu-ról.

Az első düsseldorfi Grand Slam-torna következik a hétvégén, a német városban négy versenyzőnk lép tatamira – mindhárom versenynapon lesz magyar induló. A Grand Slam-viadalra hatvanöt ország 444 judósa adta le a nevezését.

Nagy András szakágvezetőtől megtudtuk, hogy az első versenynapon a nők között az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya – képünkön) és a világbajnoki bronzérmes Karakas Hedvig (57 kg, BHSE) szerepel. Szombaton a paksiak olimpikonja, a tavalyi budapesti világbajnokság ötödik helyezettje, Csoknyai László (81 kg, Atomerőmű SE) először szerepel majd a vb után, a zárónapon pedig klubtársa, a világranglista harmadik helyén álló Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE) mérkőzik meg az éremért.

Edzőként a csapattal tart Csernoviczki Csaba, Hangyási László és Toncs Péter, Dénes László gyúróként segíti a válogatottunkat (versenyzőink és mestereik a Grand Slamet követő edzőtáborozáson is részt vesznek), amíg nemzetközi bíróink közül ezúttal Havasiné Fridrich Annamária vezethet mérkőzéseket az IJF meghívottjaként.

A düsseldorfi viadal – illetve néhány „jogelődje”, a wuppertali, a müncheni, a rüsselsheimi és a hamburgi verseny – korábban nem tartozott a mieink kedvencei közé, vélhetően elsősorban azért, mert többnyire a Hungária-kupához túlságosan közeli időpontban rendezték meg. Az első magyar érmet 1988-ban, Rüsselsheimben a 86 kilogrammos Fekete József szerezte meg (az osztrákok kétszeres olimpiai bajnoka, Peter Seisenbacher, illetve a japán Mijosi Akihiro mögött). Az legutóbbi három évben két-két érmet szereztünk, 2015-ben Karakas Hedvig és Joó Abigél is a dobogó legalsó fokára állhatott fel, 2016-ban Tóth Krisztián ezüst-, Bor Barna bronzérmet, tavaly pedig Ungvári Attila ezüst-, Bor Barna pedig ismét bronzérmet szerzett. Vajon az első Grand Slamen megszületik az első magyar arany?

(judoinfo.hu)

Sport1 17:00 Cselgáncs Grand Slam, Düsseldorf, 1. nap (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: dr. Németh Endre)