Barcelona, még Nadal előtt • SportTV

Barcelona, még Nadal előtt

2018. 04. 23. 08:08    
Olvasási idő: 2 perc

A Banc Sabadell Open kizárólagos főszereplője Rafa Nadal. A világelső a barcelonai tornát nem kevesebb mint 10 alkalommal nyerte el, ezzel másodszor is megkapta a kis replikák mellett a két hatalmas trófeát is, amely az alapító és adományozó Godo herceg nevét viseli. Emellett a centerpályát róla nevezték el, azon pályára lépve kísérli meg 11-edszer is megnyerni a tornát, amely még soha senkinek sem sikerült egyazon versenyen ­ kivéve őt magát Monte-Carlóban. S ha netalán meglenne, indulhat majd Rómát követően a Roland Garroson is harcba, a „11-es trióért…”

De ne szaladjunk ennyire előre! A világelsőnek a hercegségbeli siker után természetesen hétfőn még nem kell mérkőznie, valószínűleg szerdán kezd a második körben (az elsőben erőnyerő) a Haider-Maurer–Carballes-Baena mérkőzés győztesével. Addig azonban látunk még egy-két kiváló játékost a barcelonai salakon – noch da zu – a Rafael Nasal Pistén.
A hétfői első meccsen a 28 évesen örök ígéret Benoit Paire (a világranglistán 28. – képünkön) mérkőzik a tehetséges ifjú, 22 esztendős Nicolas Jarryval (vlr.: 65.). A francia és a chilei játékos korábban nem mérkőzött még ATP-tornán.
A második meccs két részese a kazah Nyikolaj Kukuskin (vlr.: 95.), és a jó nevű, de 32 évesen már lefelé menő ágban lévő, szabadkártyás Marcel Granollers (vlr.: 129.). Eddig kétszer játszottak egymással, a tangeri challengerversenyén 2008-ban és három évre rá az US Open második körében egyformán a spanyol nyert, akitől még szettet sem tudott szerezni Kukuskin.
A harmadik párban is lesz hazai versenyző, Guillermo García-López (vlr.: 69.), aki a nála öt esztendővel fiatalabb, 29 éves japán Szugita Juicsivel játszik – először ATP-versenyen.
A záró mérkőzésen egy spanyol újonc, a kvalifikációból felkerült Ricardo Ojeda Lara (vlr.: 206.) játszik egy neves dél-amerikaival, az uruguayi Pablo Cuevasszal (vlr.: 41.). Mivel a 25 éves hispán fiatalembernek ez összesen a 4. mérkőzése lesz a World Touron, így érthetően még sosem került szembe az uru mesterrel korábban.

Sport2 11:00 ATP 500 Barcelona, 1. forduló (kommentátor: Kaplár F. József és Ágai Kis András)