Van Gerwen brutálisat átlagolt • SportTV

Van Gerwen brutálisat átlagolt

2018. 05. 07. 04:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Michael van Gerwen elképesztő módon, az utolsó három meccsén rendre 110 körüli átlagot dobva nyerte meg a European Darts Grand Prix sindelfingeni állomását.

„Azt hiszem, ez volt a valaha volt legjobb tornám. Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem. Sajnálom, srácok, egyre jobb leszek.”
Egy televíziós nyilatkozatban, illetve a Twitter-oldalán ünnepelte meg így magát Michael van Gerwen, miután a European Darts Grand Prix sindelfingeni állomásán eléggé simán tornagyőztes lett. Az érzelemkitörés nem véletlen, a világelső a második napon olyat alkotott, mint korábban nagyon ritkán. A negyeddöntőben Dave Chisnallt 6-4-re, az elődöntőben Michael Smitht 7-0-ra, a fináléban James Wade-et 8-3-ra verte meg. Eddig semmi különös, hiszen MvG-től ez egy természetes eredménysor, de az már kevésbé, hogy ezeken a meccseken rendre 110 körül átlagolt! Chisnallt 109,5-es, Smitht 109,59-es, Wade-et pedig 110,87-es átlaggal verte meg, így aztán hiába dobott például Chizzy 107,5-et („Tízből kilenc játékost megvert volna, de belefutott a kiváló formában lévő világelsőbe, aki ellene is sziporkázott” – írta ezzel kapcsolatban az egyik szakportál), nem sok esélye volt.
„Ez még számomra is különleges, mit tehetnék ennél többet? – tette fel a kérdést sikere után a holland játékos. – A többiek folyamatosan próbáltak nyomás alá helyezni, valami különlegessel kellett kirukkolnom, hogy megnyerjem ezeket a mérkőzéseket. James például visszatért az élvonalba, újra kiegyensúlyozottan játszik. Főleg a meccs elején próbált nehéz helyzetbe hozni.” Van Gerwen egy 11 nyilassal brékelt az elején, majd dobott egy 161-es kiszállót is, hogy aztán 4-3-at követően már leget se veszítsen.
Ugyanakkor jegyezzük meg, a világcsúcsa nem forgott veszélyben, a legjobb meccsátlaga továbbra is 123,4, amit a 2016-os Premier League egyik fordulójában Michael Smith ellen dobott. De azért egy tornán háromszor is 110 körül átlagolni minimum emberfeletti.
A világranglista vezetője 25 ezer fontot kapott idei 10. PDC-titulusáért.

(Sport TV)