Új ATP-tornagyőztes: Carreno Busta • SportTV

Új ATP-tornagyőztes: Carreno Busta

2016. 08. 27. 23:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Az esélytelenebbik versenyző nyerte meg a spanyol házidöntőt a winston-salemi 250-es tenisztorna férfi egyes versenyében.

Két, nagyjából egyívású spanyol versenyző vívta a döntő mérkőzést Winston-Salemben, az US Open előtti utolsó felvezető ATP-tornán. Kettejük közt négy év különbség volt életkorban, 24 helynyi differencia a világranglistán, és valamennyivel nagyobb az ATP-finálékat tekintve. A fiatalabb és rosszabbul rangsorolt Pablo Carreno Busta korábban csupán két döntőbe jutott be – mindkettőbe az idén – , mindkettőt el is vesztette. Roberto Bautista Agutnak viszont korábban 4-4 megnyert és elvesztett fináléja is volt.

Mostani összeakaszkodásuk első szettje egyenlő erők küzdelmét mutatta. Az első játszmában brék nélkül jutottak el a rövidítésig. Ott eleinte az asztúriai, közelebbről Gijónban lakó Carreno állt jobban, volt két szettlabdája is, végül mégis Bautista került ki győztesen a tie-breakből. A második szettben 2:2 után Bautista Agut brékelt, de Carreno Busta azonnal visszavette az elvesztett adogatást, után ismét nem hibázott egyikük sem 6:6-ig. Ott aztán nem alakult ki szoros küzdelem, sőt… Carreno meg sem állt a 7:1-es fölényes rövidítés- egyúttal szettgyőzelemig. A döntő játékrészben ismét 2:2-nél esett meg az első brék, ezúttal azonban Carreno volt az „elkövető”. Ő aztán vigyázott már a továbbiakban az adogatójátékaira, minimális előnyét elvitte a szett-, meccs-és tornagyőzelemig. 2 óra 37 perces küzdelemben késztette megadásra esélyesebb honfitársát. Azaz: újoncként feliratkozott az ATP-körversenyen trófeát szerző teniszezők listájára!

(Sport TV)

ATP 250-ES TORNA, Winston-Salem. Egyes, döntő:

P. Carreno Busta (spanyol, 16. kiemelt)–R. Bautista Agut (spanyol, 2.) 6:7(6), 7:6(1), 6:4