Méhes Gábor a MOB nívódíjasa • SportTV

Méhes Gábor a MOB nívódíjasa

2015. 03. 17. 16:42    
Olvasási idő: < 1 perc

A Magyar Olimpiai Bizottság Nívódíját kapta a Sport TV népszerű kommentátora, Méhes Gábor, továbbá szakkommentátorunk, Spiller István is elismerésben részesült.

Méhes Gábor 1995-ben a Magyar Televíziónál kezdte pályafutását, korábban kajak-kenuval és tornasporttal foglalkozott kiemelten. Sok világversenyt, így többek között két olimpiát (Sydney, Peking) megjárt, 2000-ben ő kürtölhette világgá, hogy: „9,85, Csollány Szilveszter olimpiai bajnok!”. Tizenkét éve csatlakozott a Sport TV csapatához, amelyben közelmúltbeli talán legrangosabb feladata a 2013-as Bayern München–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-döntő helyszíni kommentálása volt.
„Neki aztán tényleg mindegy, hogy Csollány Szilveszter olimpiai bajnoki döntőjét kell élőben közvetítenie, vagy az Ajax–Excelsior holland bajnokit felvételről a Sport1-en. Az információéhsége mindkét esetben csillapíthatatlan, ahogyan a nézők iránti tisztelete is. Inkább legyen 120 percre elég muníció, mintsem hogy valaki akár csak egy percet is unatkozással töltsön el a sportcsatorna képernyője előtt. A Sport1-en a kajak-kenutól a kézilabdán és a kosárlabdán át a labdarúgásig tart a „felségterülete”, és mindegyiket méltóképp uralja. Ezért is gondoljuk úgy, hogy Méhes Gáborhoz, a Sport1 kommentátorához méltó helyre kerül a MOB nívódíja” – összegezte kollégája kitüntetését Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.
Méhes Gábor mellett elismerésben részesült Spiller István, az MTI munkatársa és a Sport TV jégkorongszakértője, aki a magyar jégkorong-válogatott mérkőzései mellett hoki-vb-ken, illetve NHL-találkozókon hallható szakértőként a Sport TV csatornáin.

(Sport TV)