Labdás-korongos sportdélután a Sport2-n • SportTV

Labdás-korongos sportdélután a Sport2-n

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 09. 10:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Miközben a Sport1-en „dübörög” a Nemzetek Ligája, másik csatornánkon két rangos mérkőzést is kínálunk „nem futballcentrikus” nézőinknek két „BL-ből”, a férfi kézilabda Bundesligából és a jégkorong Bajnokok Ligájából. (Aztán éjjel jön az „NFL-gyönyör” három tételben, de ez már honlapunk más cikkeire tartozik...)

HANNOVER-BURGDORF–MINDEN

Két, jelenleg középmezőnybeli együttes küzd meg a 4. játéknapon a Bundesligában. Három forduló után a Hannover négy ponttal a 7., a Minden mindössze 2 egységgel a 12. pozíciót foglalja el a liga táblázatán. Hazai győzelem esetén az északi gárda ideális esetben a 4. helyig is felugorhatna, természetesen ez a vetélytársak eredményeitől is függ. (Ezen kívül még négy mérkőzést rendeznek vasárnap.) A két fő statisztikai mutatóban egyaránt hannoveri játékos a jobb: a góllövőlistán Timo Kastening a 17. helyezett 16 góllal, a kapusok rangsorában Urban Lesjak 27.94%-os védési hatékonysággal a 15.  Az előzőidényben ugyanebben a párosításban Hannoverben hétgólos hazai győzelem (36–27), Mindenben döntetlen született.

HC ROUEN–MOUNTFIELD HK

A hoki BL-ben már a negyedik játéknapot nyűvik az együttesek rövid tíz nap alatt. A D-csoportban hármas rivalizálás folyik a továbbjutó két helyért. Vezet a finn Kärpät Oulu 9 pontos, maximális teljesítménnyel, a második Nürnberg Ice Tigersnek 5, a harmadik Mountfieldnek 4 pontja van, a sereghajtó Dragons de Rouennek egy sincs. A csehek Hradec Královében szűk 3–2-es győzelmet arattak a franciák fölött, a vasárnapi visszavágón is normál játékidős, azaz 3 pontos győzelemre van szükségük, hogy állják a versenyt a németekkel. A csehek legjobb pontszerzője, Tomás Vincour 4 pontot (2+2) szerzett eddig, többek közt őt kell megállítaniuk a franciáknak, hogy  megszerezzék első pontjukat vagy pontjaikat a Bajnokok Ligája 2018–19. évi kiírásában.

FÉRFI KÉZILABDA BUNDESLIGA, 4. forduló. Sport2 13:30 TSV Hannover-Burgdorf–TSV GWD Minden (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila); JÉGKORONG BAJNOKOK LIGÁJA, 4. játéknap. Sport2 15:15 HC Rouen–Mountfield HK (kommentátor: Gyulai Miklós)