A millió dolláros Minny • SportTV

A millió dolláros Minny

2018. 09. 23. 13:27    
Olvasási idő: 2 perc

Karl-Anthony Towns szupermax szerződést írt alá a Minnesota Timberwolves-szal, ami szerint a következő szezontól 5 évre 190 millió dollárt fog kapni. Nála fiatalabb játékos ilyen szintű szerződéssel nem rendelkezik az NBA-ben. Curry, Harden és James szintjére került.

Kétszer is írtunk a közelmúltban arról, hogy a Minnesota Timberwolvesnál történnek a dolgok. Egyszer azt, hogy Luol Deng aláírt a csapathoz, és így összeáll ismét Tom Thibodeau keze alatt a Chicago Bulls korábbi remek kis csapata (Derrick Rose, Luol  Deng, Taj Gibson, Jimmy Butler) – az ilyen nosztalgia ritka az NBA-ben. Aztán kiderült, hogy Jimmy Butler menni akar. 

Az a baj ezzel, hogy Butlerrel voltak nagyon szép pillanatai a Timberwolvesnak az előző szezonban, de egyes források szerint nem volt elégedett a csapattársak hozzáállásával, így ez annyira nem is meglepő. A csereüzlet siettetése azonban igen, de azóta az a hír járja, hogy a Timberwolves gyorsan le akarja ezt tudni. Azt beszélik, a tulajdonos, Glen Taylor eldöntötte, Butlernek nincs is maradása, mondjon bármit a GM vagy az edző, és egy-két nap múlva üzletet fog kötni.

És talán már a Butler nélküli jövő építésének első lépéseként gyorsan szerződést hosszabbítottak azzal a Karl Anthony-Towns-szal, akit 2015-ben elsőként draftolt a csapat, és 2016-ban az „Év újonca” lett, azóta pedig a liga egyik legjobb magasemberként tekintenek rá. Harmadik évében All-Star és az All-NBA harmadik csapat tagja lett (ezért kaphat szupermax szerződést). Towns most 22 éves, az új szerződés életbe lépésekor 23 lesz, és öt év alatt 190 millió dollárt kap majd. Ezzel jelen állás szerint ő lesz a legfiatalabb tagja annak a prominens körnek, akik közel 40 milliót kapnak évente csapatuktól (Curry, Paul, Westbrook, Harden, Paul, James, de ez a lista még bővülhet jövő nyáron).

Towns twitteren így jelentette be, vagyis reagálta le a szerződéshosszabbítást:

Úgy gondoljuk, hamarosan megköttetik tényleg a Butler csere, és még az is lehet, hogy Deng sokkal többet játszik majd új csapatában, mint gondoltuk, és hogy Minnesotában elkezdődött a jövő építése, és eldőlt, Towns köré épül majd fel az új Minny. A csapat akkorát nem kockáztatt talán a centerrel, hiszen profi pályafutása során még nem hagyott ki egy meccset sem, folyamatosan fejlődik, egyértelműen a liga egyik legjobb centere. Ésmég mindig csak 22 éves (na jó, lassan 23 lesz).