A Werder csatlakozna az élbolyhoz • SportTV

A Werder csatlakozna az élbolyhoz

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 07. 11:02    
Olvasási idő: 2 perc

A roppant hektikusan szereplő Werder a kiesés elleni hosszú harcban érdekelt Düsseldorfot fogadja a Bundesliga 14. fordulójának nyitó mérkőzésén. A mérkőzést a Sport1-en mutatjuk, a 2-es csatornánkon Portugáliába látogatunk el, ahonnan az egyik bajnokjelölt mérkőzését közvetítjük.

WERDER–DÜSSELDORF

A brémaiak az elmúlt tíz játéknapon nem tudtak kettőnél többször azonos eredményt eléni. Két győzelmet mindig vereség, két vereséget mindig győzelem követett, közéjük néha-néha egy remi került az eredménysorba. Az egész idény tekintve a hárompontos mérkőzések száma megegyezik a nullapontosakéval, így helyezkedhet el a Werder a táblázat 8. helyén. Azért az élmezőnyhöz közelebb van, mindössze 3 ponttal van elmaradva az „európai” helyen álló Hoffenheimtől, 7-tel megelőzve az „osztályozós” Stuttgartot.
A Fortunának újoncként nem lehetnek vérmesebb reményeit a bentmaradásnál, ám néhány fordulóval ezelőtt még ez is kilátástalan harcnak tűnt. Aztán Funkel mester legényei két nagy meccset játszottak: megverték a Herthát és ikszeltek Münchenben, ezzel két találkozón addigi pontmennyiségük egyharmadát szerezték meg. Utóbbi találkozón tört be Dodi Lukebakio a Bundesliga-köztudatba, hiszen nem mindennapos eset, hogy valaki mesterhármast lőjön a rekordbajnok világbajnok kapusának…
A Werderben Kainz és Rashica vár bevetésre a kezdőben, Sahinnak pedig vigyázna kell, mert egy lapnyira van az automatikus egymeccses eltiltástól, amely öt sárga után jár. A Fortunában Ayhan visszatérhet a védelembe, Funkel még vacillál, hogy három- vagy négyvédős felállásban küldje harcba együttesét. Sobotka és Hoffmann már felgyógyult, de edzéskihagyásuk miatt még korai a szerepeltetésük.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (WER–DÜS)


ÖSSZESEN: 44 mérkőzés, 19 Werder-győzelem, 12 döntetlen, 13 Fortuna-győzelem/ 80–68-as gólkülönbség
BRÉMÁBAN: 22–13–7–2/ 46–24
LEGUTÓBB, A 2012–13. IDÉNYBEN: Brémában 2–1, Düsseldorfban 2–2
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Frank Neubarth és Rudi Völler 8-8, ill. Klaus Allofs 8 gól.

PORTO–PORTIMONENSE

A Liga NOS-t, azaz a portugál bajnokságot vezető FC Porto hazai örökmérlege eddig százszázalékos szombati vendége ellen: 15-ből 15-ször legyőzte a Dragaóban a Portimonensét. Legutóbb a portimaói együttes közel húsz éve, 1989-ben tudott pontot csenni a „sárkányoktól”, de hazai pályán. Nem sok jel mutat arra hogy a sorozat megszakadjon: a Portimonense eddigi öt idegenbeli meccséből négyet elveszített, csak a Nacional ellen tudott nyerni 1–0-ra. Ugyanakkor a Porto bár elveszítette több éves hazai veretlenségét (még augusztusban a Guimaraes ellen), az újabb széria építését négyes győzelmi sorozattal kezdte meg. A vendégek halvány reményeit egy felkészülési mérkőzés táplálhatja: még júliusban 2–1-re megverték a Portót 2–1-re Portimaóban, de hát mindenki tudja: (nagyon) más egy barátságos és egy tétre menő találkozó.

BUNDESLIGA, 14. forduló. SV Werder Bremen–Fortuna ’95 Düsseldorf (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakértő: Várhidi Péter); LIGA NOS, 12. forduló. Sport2 21:30 FC Porto–SC Portimonnse (kommentátor: Haraszti Ádám)