Nyert a darts-vb-n, majd hazament dolgozni • SportTV

Nyert a darts-vb-n, majd hazament dolgozni

2018. 12. 17. 14:08    
Olvasási idő: 2 perc

A PDC-dartsvilágbajnokság első fordulóját 3:0-s sikerrel letudó Gabriel Clemens háromnapos munkával melegít a következő, pénteki összecsapására.

„Hétfőn korán reggel repülök haza. Kedden megyek dolgozni, aztán meglátjuk. Boldog vagyok, hogy a főnököm mindenben partner” – mondta a darts-vb vasárnapi játéknapján az angol Aden Kirköt 3:0-ra legyőző, ezzel a második fordulóba jutó Gabriel Clemens. Bizony, a német játékos munkával melegít a John Henderson elleni, pénteki meccsére!

Clemens ugyanis ipari szerelő, a szászországi kommunális szolgáltatónál dolgozik, igaz, ebben az évben csak heti három napot, hogy a fennmaradó időben a dartsra tudjon összpontosítani. „Engem szórakoztat a munkám, szeretném megtartani. Emellett a nyugdíjra is gondolnom kell. A darts a szenvedélyem, ezt az évet ennek szentelem. A többi hobbimat is ennek rendelem alá” – jelentette ki Clemens, aki rendkívül hálás a főnökének, hogy a csökkentett penzumba is belement. Igaz, a német játékos éves szabadságának minden napja a dartsra megy el…

Clemens egy évvel ezelőtt nem jutott ki a BDO-világbajnokságra, azt követően váltott, a PDC égisze alatt kezdett játszani. Első németként nyert Qualifying School-versenyt, úgy, hogy előtte kezdte csak el igazán komolyan venni a sportot. Ez az ő esetében azt jelentette, hogy egy hónapig naponta edzett egy órát, korábban ilyen gyakorisággal a munka miatt nem tudott tréningezni. Ja, hogy közben a profik akár napi nyolc órát is gyakorolnak? Hát, igen, ők ebből élnek. Clemens is élhetne ebből, hiszen bekerült azon 128 játékos közé, aki két évre megkapta a Pro Tour-kártyát. De saját elmondása szerint ő az egyetlen, akinek ebben a mezőnyben nem a darts a fő kereseti foglalkozása.

Ehhez képest, élete első PDC-vb-jén meccset nyert, igaz, még léphet feljebb. Szórt ugyan négy 180-at, de a 83,83-os átlagnál tud jobbat is, ahogyan a 27,59 százalékos kiszállózásnál is. Más kérdés, hogy az első legben megdobott tripla2, tripla13, dupla12 kiszállójánál kaotikusabbat aligha dob bárki is ezen a világbajnokságon. „Őrületes ilyen közönség előtt játszani. Eléggé ideges voltam. Sőt, a második szettől még idegesebb voltam, mint a meccs előtt” – nyilatkozta a meccs után.

Nem merünk belegondolni, Henderson ellen mikor milyen idegállapotban lesz…

A Sport TV élőben követi nyomon a PDC-dartsvilágbajnokságot.