Van Barneveld is indulhat a Premier League-ben • SportTV

Van Barneveld is indulhat a Premier League-ben

2019. 01. 02. 11:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Kihirdették a darts Premier League mezőnyét, amely mindössze egy helyen változott 2018-hoz képest. A nagyágyúk, így Van Gerwen, Cross, Wright, Anderson és Smith mellett a közönségkedvenc Van Barneveld is ott lesz a mezőnyben.

A PDC és a sorozatot közvetítő Sky Sports összerakta a 2019-es darts Premier League mezőnyét. Az ugye nem volt kérdés, hogy a világranglista első négy helyezettje (Michael van Gerwen, Rob Cross, Peter Wright, Gary Anderson) ott lesz a 17 állomásos (de csak 16 helyszínes, hiszen Rotterdam duplázik) viadalon. A tavalyi társasághoz képest egyetlen változás van, Simon Whitlock helyére a 2009-es győztes James Wade került be. Ott lesz természetesen a vb-döntős Michael Smith is, ahogyan három, tavaly debütáló játékos, a 2018-ban a Players Championship Finalst megnyerő Daryl Gurney, a Grand Slam of Darts-győztes Gerwyn Price, valamint a German Darts Mastersen diadalmaskodó Mensur Suljovic is.

A legnagyobb várakozás Raymond van Barnevelddel volt kapcsolatos: nos, az utolsó profi évét megkezdő holland a Skytól megkapta az egyik szabadkártyát, így sorozatban 14. alkalommal indulhat a Premier League-ben. Üzleti és szurkolói szempontból is alighanem jó döntés született.

A Premier League február 7-én kezdődik Newcastle-ban, a döntőt május 23-án rendezik meg Londonban.

Fotó: dartsnews.com

A Sport TV élőben követi nyomon a Premier League eseményeit.