Közvetítjük, hogyan választ LeBron és és Giannis • SportTV

Közvetítjük, hogyan választ LeBron és és Giannis

2019. 02. 03. 13:50    
Olvasási idő: 2 perc

Véglegesnek tűnik az NBA All-Star csapatainak kerete (csak ne legyen már sérülés a gáláig), megvannak az edzők és a cserék. Wade és Nowitzki is helyet kap a keretben. Már csak LeBron James és Giannis Antetokounmpo draftja van hátra a gálameccsig, amit a Sport1 élőben közvetít majd.

Hát én immár kit válasszak? (Fotó: Getty Images)

Jó hír a magyar rajongóknak, hogy a Sport1 csütörtökről péntekre virradóra 1 órakor élőben közvetíti majd az NBA All-Star gála draftját, ahol Giannis és LeBron kiválasztja a saját csapatát. Érdekes esemény ez, amit a szurkolók már tavaly is látni szerettek volna, de akkor még nem volt publikus, idén azonban lesz közvetítés a programról, és azt láthatjuk majd Magyarországon.

De nézzük kiket érint ez elsősorban:

Nyilván a két csapatkapitányt, LeBron jamest és Giannis Antetokounmpót

Illetve a kezdőcsapatok további nyolc tagját:

Keletről: Kawhi Leonard, Toronto Raptors, Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Kyrie Irving (Boston Celtics), Kemba Walker (Charlotte Hornets)

Nyugatról: Kevin Durant (Golden State Warriors), Paul George (Oklahoma City Thunder), Stephen Curry (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets)

A 14 cserét:

Keletről: Ben Simmons (Philadelphia 76ers), Bradley Beal (Washington Wizards), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Nikola Vucevic (Orlando Magic), Blake Griffin (Detroit Pistons), Kyle Lowry (Toronto Raptors), D’Angelo Russell (Brooklyn Nets; ő Victor Oladipo helyén vesz részt a gálán)

Nyugatról: Nikola Jokic (Denver Nuggets), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Klay Thompson (Golden State Warriors), Karl Anthony-Towns (Minnesota Timberwolves), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

Illetve még két játékost, Dwyane Wade-et Miamiból és Dirk Nowitzkit Dallasból, akik kaptak egy-egy extra helyet a keretekben.

Közülük választ a 13 körben, előbb LeBron majd Giannis. Ide a rozsdás bökőt, hogy Wade még egyszer utoljára egy csapatban lesz James-szel.  A másik oldalon pedig minden idők legjobb európai játékosa a mostani legjobb európaival szerepelhet. De ez még csak elmélet természetesen.

Végezetül az is eldőlt tegnap este a Golden State Warriors – Los Angeles Lakers és Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets meccsek után, hogy ki irányítja a Team Giannis és a Team LeBron csapatokat az All-Staron. Giannis mellett saját klubcsapatának (Milwukee Bucks) edzője, Mike Budenholzer foglal majd helyet, míg a Team LeBront a Denver Nuggets mestere, Michael Malone irányítja majd.

Malone esete azért különleges, mert az utolsó lehetséges játéknapon derült ki, hogy ő vagy Steve Kerr ül le a padra. Végül Malone lett a befutó pályafutása során először. Ehhez az kellette, hogy csapat legyőzze a Timberwolvest, mert így holtverseny alakult ki a Nuggets és a Warriors között. Azonban a Nuggetsnek jobb a mérlege a nyugati csapatok ellen, így Malone-é a meló, Kerr pedig mehet pár nap vakációra.

Malone-ra büszke volt eléggé a társaság:

A választást tehát február 8-án hajlani 1 órától közvetítjük élőben a Sport1-en, majd kettőtől érkezik a Boston Celtics-Los Angeles Lakers találkozó. Természetesen a február 16-17-i All-Star eseményekről sem maradnak majd le a nézők. Minkettőt Méhes Gábor és Tőrös Balázs tolmácsolásában látjuk majd.