Dárdai: ez volt a legjobb meccsem edzőként • SportTV

Dárdai: ez volt a legjobb meccsem edzőként

2019. 02. 10. 17:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője szerint csapata az ő irányításával még sohasem játszott olyan jól, mint a Mönchengladbach elleni 3-0-s siker alkalmával.

A Hertha BSC a 3-0-s győzelmével megakadályozta, hogy a Mönchengladbach klubrekordot jelentő módon zsinórban 13 bajnokit nyerjen meg otthon, és ez a meccs is bebizonyította, Dárdai Pál méltó arra a dicséretre, amit Huub Stevenstől, a klub egykori vezetőedzőjétől kapott. „Dárdai Pál és Michael Preetz nyugalmat hozott a klubba – mondta a holland szakember a Berliner Morgenpost című lapnak. – Dárdai még évekig a Hertha edzője maradhat. Berlinben voltam az edzője. Pál már játékosként úgy gondolkozott a pályán, mintha edző lenne. Már akkoriban is egy stratéga volt.”

A Hertha remek szólógólokat lőtt, nem csoda, hogy még Dárdai is szuperlatívuszokba esett a játék láttán: „Amióta én vagyok az edző, nem hiszem, hogy játszottunk így valaha is. A Werder ellen iránymutató parti vár ránk. Ha nyerünk, egész jól néz ki a helyzetünk.” A Herthát mindössze két pont választja el a már Európa-liga-indulást érő hatodik helytől (a BL azért messzebb van, a negyedik helyezett RB Leipzig előnye hét pont), és ami döbbenetes, hogy mennyire jól megy a dobogósok ellen a gárdának. A Dortmund, Bayern, Mönchengladbach hármassal szemben eddig négy meccset játszott, a Gladbachot kétszer, a Bayernt egyszer verte meg, a Dortmunddal szemben remizett. A Herthán kívül csak az éllovas Dortmund veretlen a dobogósokkal szemben!

Ugyanakkor a Bild kiemelte, Dárdainak volt egy intermezzója is a meccsen. Csapata 2-0-s vezetésénél – a lap szerint – segédjének, Rainer Widmayernek kellett visszatartania attól, hogy közelről folytasson súlyos eszmecserét Arne Aarnink negyedik játékvezetővel. „Hirtelen odajött a negyedik bíró, és azt mondta a pályaedzőmnek, hogy figyeljen rám, mert a következő ilyen alkalomnál kiállít. Én is ember vagyok, velem is meg lehet beszélni az ilyet személyesen. Büszke vagyok rá, hogy elfordultam” – kommentálta az ügyet Dárdai.

Hétfőn a Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germánia című Bundesliga-magazinunkban részletesen foglalkozunk a Herthával is.