Jöjjenek az infarktusos Bundesliga-hajrák! • SportTV

Jöjjenek az infarktusos Bundesliga-hajrák!

2019. 03. 18. 15:23    
Olvasási idő: 3 perc

A Bayern Münchent és a Borussia Dortmundot jelenleg hét gól választja el egymástól a Bundesliga tabellájának első és második helyén, így aztán megnéztük, melyek voltak a legizgalmasabb bajnoki hajrák a német élvonalban. A 10 legjobb bajnoki hajrából mind a Bayern, mind pedig a Dortmund jött már ki jól és rosszul is.

2001      Bayern München             1 pontos előny

A Schalke a Duisburg elleni 5–3 után már ünnepelt, viszont a Hamburg–Bayern München mérkőzésen még volt pár másodperc a ráadásból. A 94. percben közvetett szabadrúgáshoz jutott a Bayern, amiből Patrik Andersson a hálóba bombázott, 1–1-re alakította az eredményt, és az élre segítette a Bayernt. Ha marad a döntetlen, jobb gólkülönbségével a Schalke a bajnok. A Bayern meg pár nappal később a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

1978      1. FC Köln            3 gólos előny

Az utolsó forduló előtt a Köln és a Mönchengladbach azonos pontszámmal állt, de a „kecskések” gólkülönbsége tízzel jobb volt. Csakhogy az utolsó kör óriási gólversenyt hozott: a Gladbach 12–0-ra verte meg a Dortmundot (Jupp Heynckes 5 gólig jutott), az 1. FC Köln pedig 5–0-ra a St. Paulit, így három gól megmaradt a fórjából.

2002      Borussia Dortmund        1 pontos előny

A korábbi botlások figyelembe vételével a Leverkusen itt már tényleg rászolgált a Lúzerkúzen becenévre. Az utolsó előtti fordulóig az élen állt a gárda, ám akkor kikapott Nürnbergben, így átadta a lehetőséget a Dortmundnak. A BVB pedig a záró körben 2–1-re legyőzte a Werder Brement, és bajnok lett. A Leverkusen a bajnokság mellett a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is második lett, sőt, több játékosa tagja volt a vb-ezüstérmes német válogatottnak is.

2000      Bayern München             7 gólos előny

A Leverkusen az utolsó fordulóban adta el hárompontos előnyét, miután 2–0-ra kikapott idegenben az Unterhachingtól, a Bayern viszont 3–1-re megverte a Werder Brement. A későbbi müncheni Michael Ballack öngólja indította el a lejtőn a Leverkusent.

1992      VfB Stuttgart      11 gólos előny

A 34. forduló előtt három csapat állt azonos pontszámmal. A listavezető Frankfurt 2–1-re kikapott a Rostocktól, így kiszállt a versenyből. A Dortmund ugyan 1–0-ra nyert Duisburgban, de mivel a Stuttgart Guido Buchwald 86. percben szerzett góljával 2–1-re megverte a Leverkusent,

1986      Bayern München             9 gólos előny

A 2. és a 33. forduló között a Werder Bremen vezette a tabellát, és ha az utolsó előtti fordulóban megveri a Bayernt, matematikailag is biztos az elsősége. Csakhogy a meccs 0–0-val zárult, a brémai Kutzop tizenegyest is hibázott. A záró körben a Werder 2–1-re kikapott Stuttgartban, a Bayern viszont 6–0-ra nyert a Gladbach ellen, és jobb gólkülönbségével előzött.

1984      VfB Stuttgart      7 gólos előny

A VfB Stuttgart, a Mönchengladbach és a Hamburg azonos pontszámmal zárt 34 forduló után, igaz, a „sváboknak” látványosan jobb volt a gólkülönbségük. A záró körben az is belefért, hogy 1–0-ra kikapjanak a Hamburgtól, mert 7 gól így is megmaradt az előnyükből. A Gladbach lemaradása 13 gól lett végül. A negyedik Bayern egy ponttal maradt le a triótól.

1971      Mönchengladbach          2 pontos előny

Ritkán veszíti el a Bayern az utolsó fordulóban a bajnoki címet, most azonban ez történt. A csapat 2–0-ra kikapott Duisburgban, közben viszont a Mönchengladbach 4–1-re kiütötte idegenben a Frankfurtot, és megvédte a címét.

2007      VfB Stuttgart      2 pontos előny

Volt, amelyik bajnokság szorosabb volt, de akkor csak két csapat futott versenyt az aranyért, itt viszont három. De előbb a Schalke került le az élről a Ruhr-derbin a Dortmundtól elszenvedett 2–0-s vereség miatt, majd a Werder Bremen kapott ki a Frankfurttól a 33. fordulóban, így a stuttgarti „fiatal vadak” lettek a befutók, miután a záró körben Sami Khedira fejesével 2–1-re megverték a Cottbust. Nem kis ugrás ahhoz képest, hogy az első fordulót követően holtversenyben még utolsók voltak.

1995      Dortmund           1 pontos előny

A Borussia Dortmund 32 év után lett újra német bajnok, méghozzá a Bayern Münchennek köszönhetően. A bajorok ugyanis 3–1-re megverték a Werder Brement, amelynek így át kellett engednie az első helyet a Hamburgot 2–0-ra megverő fekete-sárgáknak. A Werder (Otto Rehhagel) és a BVB (Ottmar Hitzfeld) kispadján is olyan edző ült, aki később a Bayernnél dolgozott.

A Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában részletesen is foglalkozunk a Bayern, Dortmund versenyfutással. Addig is, szavazatok a forduló legszebb góljára:

Ki szerezte a 26. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Leon Bailey (Leverkusen) a Werder Bremen ellen

0%

Max Kruse (Werder Bremen) második gólja a Leverkusen ellen

0%

Marco Reus (Dortmund) a Hertha BSC ellen

0%