Bayern: meglesz-e sorrendben a hetedik? • SportTV

Bayern: meglesz-e sorrendben a hetedik?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 11. 12:14    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bayern-szurkolók a korábbi években hozzászoktak, hogy már valamikor áprilisban elkönyvelhetik a bajorok újabb bajnoki aranyát. Most május második hétvégéjén jött el a pillanat: a salátástál újabb megszerzéséhez (sorrendben a hetedikhez, összesen a 29. bajnoki címhez) az utolsó fordulóban elég lenne egyetlen győzelem – azt azonban a feltörekvő RB Leipzig ellen Lipcsében kellene megszerezni… A Bayern-szurkolók a korábbi években hozzászoktak, hogy már valamikor áprilisban elkönyvelhetik a bajorok újabb bajnoki aranyát. Most május második hétvégéjén jött el a pillanat: a salátástál újabb megszerzéséhez (sorrendben a hetedikhez, összesen a 29. bajnoki címhez) az utolsó fordulóban elég lenne egyetlen győzelem – azt azonban a feltörekvő RB Leipzig ellen Lipcsében kellene megszerezni…

A két meghatározó játékos csatáját a képen Gulácsi Péter nyerte meg Robert Lewandowski ellen. Ha a magyar kapus növeli kapott gól nélküloi sorozatát, a bajorok bajnoki újabb bajnoki címe még veszélybe is kerülhet (Fotó: Getty Images)

Mindkét együttes nagy sorozatban van. A bajorok február 2. óta nem veszítettek mérkőzést hazai sorozatban (csak a Liverpooltól kaptak ki a BL-ben), a bajnoki és kupamérlegük azóta 13 győzelem, 2 döntetlen. A házigazda lipcseiek veretlen sorozata még hosszabb: január 19-én a Dortmundtól kaptak ki 1–0-ra otthon, azóta 13 győzelem mellett 4 döntetlen sorakozik az eredménylistájukon. (Nem mellesleg a két csapat egymás ellen vívja a DFB-kupa döntőjét május 25-én Berlinben az Olimpiai Stadionban.)
A tét most inkább a bajorok vállát nyomja, hiszen a Leipzig jelen állás szerint jobb és rosszabb sem nagyon lehet, harmadiknál, hiszen 5 ponttal van elmaradva a második Dortmundtól, de 11-gyel előzi meg az üldöző Frankfurt, Leverkusen duót.
A Kicker előzetese szerint Rangnick edző – akinek ez lesz az utolsó hazai bajnokija a kispad irányítójaként, utána visszaül a díszpáholyba futballigazgatói minőségében – ismét a kezdőbe jelöli a két magyar válogatottat, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt. Gondolkodik viszont azon, Laimert vagy Demmét jelölje a “hatos” pozíciójába, azaz mélységi irányítónak. Smith Rowe visszatért sérüléséből, a kispadon ülhet, bevetésre készen.
A Bayernben Neuer és Javi Martínez továbbra sem bevethető, Niko Kovac még vacillál, a biztos Süle mellett melyik világbajnokát, Hummelst vagy Boatenget jelölje a kezdőbe, másik középső védőként. A két veterán légiósklasszis szélső, Ribéry és Robben egyaránt a cserepadon kezd, de ha az eredmény úgy alakul, bármelyikület beküldheti a horvát mester.
Érdekesség, hogy a két csapat  még nem játszott döntetlent egymással bajnokin, eddigi egy kupaösszecsapásuk viszont döntetlen után dőlt el 11-esekkel (a bajorok javára).
A bajorok meccse után felvételről megmutatjuk a Dortmund hazai mérkőzését is a Düsseldorf ellen.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (LEI–BAY)


ÖSSZESEN: 5 mérkőzés, 1 Leipzig-győzelem, 4 Bayern-győzelem/ 5–12-as gólkülönbség
LIPCSÉBEN: 2–1–0–1/ 6–6
A LEGUTÓBBI MÉRKŐZÉS: Münchenben 0–1 (az őszi szezonban), Lipcsében 2–1 (a 2017–18-as idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Timo Werner 3, ill. Robert Lewandowski 4 gól

BUNDESLIGA, 33. forduló. Sport2 15:30 RB Leipzig–FC Bayern München (kommentátor: Faragó Richard); Sport2 17:30 BV Borussia Dortmund–Fortuna ’95 Düsseldorf  (felv., kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)