Két meccs az élet Niko Kovacnak • SportTV

Két meccs az élet Niko Kovacnak

2019. 05. 13. 18:04    
Olvasási idő: 2 perc

Továbbra sem lehet tudni, mi lesz Niko Kovac vezetőedző sorsa a Bayern Münchennél. Ha egy trófeát sem nyer a bajor gárda, alighanem egyértelmű a helyzet, de egy duplázásból is többféle végkimenetel jöhet össze.

A Bayern München számára már csak két tétmeccs van hátra az idényből, ugyanakkor a Frankfurt elleni bajnoki, majd az RB Leipziggel szembeni kupadöntő iránymutató lesz, hiszen ezek döntenek a csapat által idén nyert trófeák számáról. Az első sorsdöntő párharcot már korábban elbukta a Bayern, hiszen a Liverpoollal szemben a nyolcaddöntőben kiszállt a Bajnokok Ligájából, ráadásul ott nem csupán a bukás, de a „gyáva nyúl futball” is fájt a vezetőknek – a későbbi megnyilatkozások alapján okvetlenül.

Talán azért sincs azóta sem olyan egységes fellépés, ami azt erősítené, hogy a következő idényben is Niko Kovac lesz a vezetőedző. Az pedig, hogy ez ezekben a fontos napokban téma, azt is jelzi, a vezérkarban sincs okvetlenül egység, sőt. Uli Hoeness elnök tűnt a tréner legfőbb támaszának, de a lipcsei bajnoki iksz után már ő is csak egy „Azt gondolja, hogy a héten az edzőről vitatkozunk?” kérdéssel tudott visszavágni az őt faggató riporternek. A gazdasági társaság vezetője, Karl-Heinz Rummenigge már azt mondta, nem ad állásgaranciát Kovacnak, inkább „fenn akarja tartani a feszültséget” a szezon végéig. De legalább utalt arra, hogy a szakembernek 2021-ig szóló szerződése van a klubbal. Haszan Szalihamidzsics sportigazgató röviddel később a ZDF élő adásában annyit árult el „…ki kell várnunk, mi történik Kovaccsal. Én támogatom, de a főnökeim helyett nem beszélhetek”. Valahogy nem így néz ki az, ha egy edzőt teljes mellszélességgel támogatnak a hatalmasságok…

Értelemszerűen, ha három helyett egy trófea sem jut a Säbener Strasséra (ami két vereség esetén állhat fenn), akkor Kovacról nem kell hosszú vitát nyitni. Mennie kell és kész. Ha ezzel a kerettel semmit sem nyer, akkor a Bayern előtt álló újjáépítésre is alkalmatlan. Akkor tényleg jöjjön olyan, akinek az építkezésben van jártassága (például Ten Hag az Ajaxtól, aki korábban dolgozott már a Bayern második csapatánál) vagy sztáredző (Antonio Conte, José Mourinho) vagy mindkettő (Thomas Tuchel) vagy pedig olyan, aki még a Bayernnél ismerteknél is türelmetlenebb nagyfőnök áldozata lett (Julen Lopetegui).

Móka, kacagás és tréfa akkor állna elő, ha a Bayern duplázna, aztán Kovac odaállna Hoenessék elé, hogy „…köszönöm, srácok, itt a két arany, de én inkább megyek, mert itt, így nem lehet dolgozni”. Ebben is lenne igazság, hiszen ha egy kocsit százfelé akarnak hajtani, azt nagyon nehéz irányba állítani.

A Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germánia című műsorban részletesen beszélünk Kovacról, illetve az ő sorsát eldöntő bajnoki finisről, addig is szavazzatok a legszebb gólra!

Ki szerezte a 33. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Gonzalo Castro (VfB Stuttgart) a Wolfsburg ellen

0%

Guido Burgstaller (Schalke) a Leverkusen ellen

0%

Walace (Hannover) a Freiburg ellen

0%