A Bucks megijedhet, a Warriors pihenhet • SportTV

A Bucks megijedhet, a Warriors pihenhet

2019. 05. 22. 10:30    
Olvasási idő: 2 perc

Az történt a keleti főcsoportdöntő második meccsén az NBA-ben, ami eddig a rájátszásban még nem nagyon jött össze: a Raptorst nem Kawhi Leonard vitte egyedül a hátán, most a többiek játszottak extrát úgy, hogy Kawhi sem volt rossz. Ha ezt így folytatják a kanadaiak, erre lesz nehéz választ találni. A Warriors pedig köszöni, jól van.

A szurkolók is mindent megtesznek a csapatért Torontóban. (Fotók: Gregory Shamus/Getty Images)

Elolvadt a Milwaukee Bucks előnye, 2-2 már az állás a keleti konferenciadöntőben. Azonban az eddigi fontos playoff-meccsektől eltérően, Kawhi Leonardnak nem kellett simára koptatnia a cipőjét a parkettán, 34 percet játszott, amilyen keveset utoljára az Orlando Magic ellen az első körben. Nem mondjuk, hogy ez már pihenésnek tekinthető, de ez is sokkal kevesebb. Ráadásul a támadások sem csak rá épültek, 13 mezőnykísérlete volt, pedig eddig meccsenként 21,5 támadást fejezett be ő a csapatból. Kyle Lowry volt a legjobb pontszerő, és Norman Powell dobott rá legtöbbet ezúttal, és hármukon kívül Marc Gasol, Serge Ibaka és Fred VanVleet is 10 pont fölött termelt, a cserepad 48-at. Pont ez hiányzott eddig a Raptorsból eddig a rájátszásban, hogy kiegyensúlyozott legyen a támadójáték, és ne Leonard legyen az egyetlen használható opció.

Összefoglalva: Kellemesen lepett meg minket a Toronto Raptors.

Az egyetlen rossz a Toronto számára a tegnap meccsben az volt, hogy Leonard, miután lezsákolta Giannis Antetokounmpót, ismét tett egy sérülésre utaló jelet.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem 100 százalékos, így még hősiesebb, ahogyan játszik.

A Bucks talán elbízta magát? Nem hinnénk, de könnyen lehet, hogy inkább azok a szakértők voltak meggondolatlanok, akik 2-0- után már látták, ahogyan Giannis és Kevin Durant összecsap. Apropó Giannis, ő nem játszott rosszul, ahogyan Khris Middleton sem Middleton 30 pontig jutott, a „Görög Szörny” pedig 25 pontot dobott 50 százalék feletti mezőnyszázalékkal. Jó, 4 büntetőt kihagyott, aminek a Raptors főszurkolója, Drake nagyon örült.

Ráadásul ismét bemutatta többször azt a Giannisos eurostepet, amikor a hosszú lábainak köszönhetően a hárompontosvonaltól tud becikázni leütés nélkül a gyűrű alá, és úgy hatol át a védelmeken, mint kés a vajon. Tényleg olyan, mintha megvette volna valaki a védhetetlen fegyvert a Mortal Kombatban, és gátlástalanul használja. Ezt a GYROSTEP kifejezést ellopjuk, annyira tetszik.

2 nap múlva folytatódik a párharc Milawukeeban, a pályaelőny továbbra is Gianniséknál van. Olyan jó lenne, ha még 3 meccsen bírkóznának, mert öröm nézni ezt a két csapatot.

Nyugaton a helyzet változatlan. Ja, nem. Ott már minden eldőlt.

Nyugaton eldőlt minden, a „félkarú” Warriors Cousins, Durant és Iguodala nélkül is ki tudta seperni a Portland Trail Blazerst. Az NBA történetének második csapat lett, amelyik zsinórban öt szezonban is eljutott a döntőig, a Boston celticsnek sikerült ez tízszer 1957 és 1966 között. Az amerikai profiligákban összességében is csak öt csapat volt erre képes, a Celtics mellett a Cleveland Browns az NFL-ben, a Montreal Canadiens és a New York Islanders az NHL-ben, illetve a New York Yankees az MLB-ben.

Mindez elsősorban Steph Currynek és Dryamond Greennek volt köszönhető, akik mindketten tripla-duplát értek el (Curry: 37 pont, 13 lepattanó, 11 gólpassz; Green: 18 pont, 14 lepattanó, 11 gólpassz). Soha nem volt még két csapattárs, aki tripla-duplázott ugyanazon a meccsen.

A Warriorsra a pihenő és a sebek nyalogatása vár a május 30-án induló döntőig.