Giannis esélyes a 72 milliárdra • SportTV

Giannis esélyes a 72 milliárdra

2019. 05. 24. 17:21    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA kiadta a 2018-19-es szezonra vonatkozó csapatait, a három All-NBA Teamet, a két All-Defensive Teamet és a két All-Rookie Teamet. Giannis Antetokounmpo természetes az All-NBA 1st Team-ben kapott helyet, és 72 milliárd oka legalább van örülni. A tegnapi meccsének eredménye miatt viszont most minden bizonnyal morcos.

Giennis temérdek pénzt zsákolhat be. (Fotó: Jonathan Daniel/Getty Images)

Azzal, hogy Giannis Antetokounmpo bekerült az All-NBA első csapatába zsinórban második szezonjában is, 2020-ban esélye lesz aláírni az NBA történetének eddigi legmagasabb összegről szóló szerződéshosszabbítását a Milwaukee Bucks-szal.

Egészen pontosan 247,4 millió dollárt kereshet 5 év alatt a 2021-22-es szezontól kezdve. Ami átszámítva jelen pillanatban (Forrás: Google) 71847762900 magyar forintnak felel meg.

A szerződés utolsó évében 56,3 millió dollárt keresne.

De nézzük csak, kik alkotják ezeket a csapatokat?

Az elsőbe Giannis mellett Steph Curry, Paul George, James Harden és Nikola Jokic került. Giannis és Harden egyöntetűen minden szavazónál Top5-ös.

A második csapat: Joel Embiid, Kevin Durant, Damian Lillard, Kawhi Leonard és Kyrie Irving.

A harmadik csapat: Russell Westbrook, Blake Griffin, LeBron James, Rudy Gobert és Kemba Walker

A legjobb védők:

Az év első védőcsapatában is helyett kapott a görög

Itt Rudy Gobert, Paul George, Marcus Smart és Eric Bledsoe került vele egy ötösbe. A második ötösnek Jrue Holiday, Klay Thompson, Joel Embiid, Draymond Green és Kawhi Leonard a tagja.

Az újoncok:

Az újoncok közül Luka Doncic és Trae Young részesült abban a megtiszteltetésben, hogy mindenki 100 százalékban az év öt legjobb újonca között látta őket. Deandre Aytonnal, Jaren Jackson Jr-ral., és Marvin Bagley III-del egészül ki az ötös.

1985 óta először fordul elő, hogy a draft első öt választottja kerül be az évvégi legjobb újonccsapatba. Akkor Hakeem Olajuwon, Sam Bowie, Michael Jordan, Sam Perkins és Charles Barkley volt a névsor.

A második ötösben Shai Gilgeous-Alexandert, Collin Sextont, Landry Shametet,, Mitchell Robinsont és Kevin Huertert találjuk.

Egy kis aktualitás – Már a Raptors vezet keleten:

Azért szerintünk Giannis nem volt maradéktalanul boldog tegnap este, mivel csapatával hazai pályán 105-99-re kikapott a Toronto Raptorstól.

Ezzel a kanadaiak 0-2-ről fordítani tudtak 3-2-re, és már náluk van a pályaelőny, ráadásul a hatodik meccsett Torontóban játsszák.

A meccs hőse, bár ez nem olyan nagy meglepetés, a 35 pontig, 9 gólpasszig és 7 lepattanóig jutó Kawhi Leonard volt.

Segítséget kapott a 21 pontos újdonsült apukától, Fred VanVleettől és Kyle Lowry-től, aki a most dobott 17 pontjával megelőzte DeMar DeRozant, és 1126 playoffban szerzett pontjával már ő a Raptors történetének legeredményesebb kosárlabdázója a rájátszásokban.

FUN FACT:

Ezzel a győzelmével a Raptorsmár most története legjobb szereplését mondhatja magáénak. A 2016-os keleti döntőben csak két győzelmet szerzett a Raptors, úgyhogy ezt már sikerült felülmúlni.

Szombatról vasárnapra virradóra 2:30-tól a Sport1-en élőben közvetítjük a Raptors-Bucks hatodik meccset, majd vasárnap 17:45-től a Sport2-n és 23:00-tól a Sport1-en megismételjük.