10 ok, amiért a Veszprém megnyeri a BL-t • SportTV

10 ok, amiért a Veszprém megnyeri a BL-t

2019. 06. 01. 11:33    
Olvasási idő: 2 perc

Az idei kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourjában szereplő csapatok közül a Telekom Veszprém vitrinjéből hiányzik még a BL-trófea. Az EHF összeszedett 10 okot, amiért idén végre a Bakonyba kerülhet a serleg.

1. A vezetőedző

Egy kis időt vett igénybe, mire az idény korai szakaszában Ljubomir Vranjes helyét átvevő David Davis folyamatosan sikereknek örülhetett, de amint elérte, hogy játékosai elfogadják az elképzeléseit, megfordította a klub szerencséjét és sikeresnek bizonyult.

2. A kapusok

Sterbik Árpád érkezése elképesztően feljavította a Veszprém kapusrészlegét. Önmagában az erősítés mellett a spanyol veterán segített Mikler Rolandnak abban, hogy még élesebb és élesebb legyen, és így váljon a csapat hasznára. Egyszerűen fogalmazva, a Veszprémnek van a legjobb kapuskettőse a Final Fourban.

3. Lékai Máté

Lékai évek óta a világ egyik legjobb irányítója, de a 30 éves magyar válogatott játékos Davis irányítása alatt tovább fejlődött. Ha Kölnben is ezen a szinten játszik, nehéz idők várnak a riválisok védelmére.

4. Kentin Mahé

A Flensburgtól érkező 28 éves válogatott szerződtetése jót tett a Veszprémnek és magának neki is. Mahé tovább fejlődött Magyarországon, nem utolsósorban mentálisan, és briliáns kiegészítője lett Lékainak irányító poszton. Képes a balszélen is játszani, de ezt a játékot kevesebbszer hívják Veszprémben, ahogy látni fogjuk a következőkben.

5. Szélsők

David Davisnak a jobb oldalon a Dragan Gajic, Gasper Marguc, a balon pedig a Manuel Strlek, Dejan Manaszkov kettőssel két pazar szélsőkettőse van. Függetlenül attól, kit küld pályára, a szolid előadás garantált. Csak Xavi Pascual és a Barcelona van olyan luxus helyzetben a széleken, mint a Veszprém.

6. Védekezés

A Veszprém védekezése jelentősen fejlődött az idény során, középső blokk különösen szilárdnak tűnik. Ez összefüggésben áll a kapuskettős erősödésével is, ahogyan azt fentebb említettük. Könnyebb úgy védekezni, ha biztonságban érzed magad, és tudod, hogy erős kapus áll mögötted.

7. Sikeréhség

A Veszprém mindig is vágyott arra, hogy megnyerje az első számú európai sorozatot, de a Kielce elleni elődöntője most extra motivációt ad neki. A 2016-os döntőben 14 perccel a vége előtt még 9 góllal vezetett a Veszprém, majd hetesekkel kikapott, ez az a vereség, amit a klub meg akar bosszulni. És egy potenciális döntő csak még jobban növeli az étvágyát.

8. Önbizalom

Semmi sem ad több önbizalmat egy csapatnak, mint a győzelem. A Veszprém az elmúlt időszakban sokat nyert, és elkerülhetetlen, hogy önbizalomtól duzzadva érkezzen meg Kölnbe. Az utóbbi időszakban csak ősi magyar riválisa, a MOL-Pick Szeged tudta megnehezíteni az életét, amely kétszer is megverte odahaza, de Kölnben nem lesz itt.

9. A mély keret

Korábban problémát jelentett, hogy a Veszprém hatalmas keretében a sok sztárt egyszerre nem lehetett boldoggá tenni a játékidővel, mára a csapat mélysége és sokoldalúsága kiváló fegyver lett, hiszen mindenki megbarátkozott a szerepével, és elfogadta a terveket.

10. A csapat

Végül, de nem utolsósorban döntő lehet a tény, hogy a Veszprém igazi csapatként lép pályára a Lanxess Arenában. A sok nagyszerű individualista most egységes gárdaként funkcionál, ami fontos szerepet játszott a közelmúlt sikereiben, és életbevágó lesz abban is, hogy a csapat két nap alatt a csúcsra jusson.