MVG csapatban is a csúcsra tör • SportTV

MVG csapatban is a csúcsra tör

Sport TV avatar Sport TV 2019. 06. 09. 03:37    
Olvasási idő: < 1 perc

A kiemeltek fele elhullott már a nemes küzdelemben a hamburgi darts csapat-vb-n. Szombaton az első számú esélyes, négyszeres bajnok angol együttes is kiszállt, megtisztítva az utat legnagyobb riválisa, a holland duó előtt. A kérdés: a világelső Van Gerwen és aktuális társa, Jermaine Wattimena díszlépésben menetel a trófeáig, vagy valamelyik ellenfél legalább megszorongatja őket.

MVG – útban a negyedik csapatvilágbajnoki cím felé? (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A hollandok 5–0-val döngölték a földbe a spanyolokat, 3 leget engedélyeztek a két egyéni meccsen a lengyeleknek, abszolút szuverén formát mutatnak A negyeddöntőben az olaszokat 5–3-ra, a 6. kiemelt ausztrálokat viszont sima 2–0-ra legyőző kandaiakkal meccselnek. Következő ellenfelük az elődöntőben a görögöket 5–1-re, az első kiemelt angolokat 2–0-ra elintéző Írország csapata lehet  feltéve, ha túljut  az Egyesült Államokat a nyolcaddöntőben 2–0-val kiverő, közben 100.90-es körátlagot produkáló Suljovic, Lehrbacher osztrák kettősön.
Az alsó ágon az „örök összeállításában” (Anderson, Wright) felálló Skócia tűnt eddig a leginkább magabiztosnak.  100.55-ös körátlaggal verte meg az első körben 5–0-ra Dániát, két leget engedélyezve 2–0-ra Svédországot. A negyeddöntőben azért több baja lesz Belgiummal, amely eddig simán menetelt (Hongkong 5–1, Németország 2–0) a tornán. A következő körben bármelyikük is nyer, alighanem túljut az elődöntő akadályán az Új-Zéland–Japán negyeddöntő győztese ellen.
A papírforma tehát Hollandia–Skócia/Belgium finálét ígér. Ha netán előbbi együttes megszerzi ötödik címét, Michael van Gerwen újabb területen fogja be minden idők legnagyobbját, Phil Taylort. Eddig csak The Powernak volt négy csapatvilágbajnoki címe – most MVG felzárkózhat mellé.

DARTS CSAPAT-VB, Hamburg. Sport2 13:00 és 19:00 negyeddöntő, elődöntő és döntő (kommentátor: Gyulai Miklós és Fülöp „180” László, szakértő: Ziegenhám Medárd)