Lakers-szurkolók: Kezdődhet a tánc • SportTV

Lakers-szurkolók: Kezdődhet a tánc

2019. 06. 16. 10:07    
Olvasási idő: 2 perc

A 2018-19-es szezonban már-már szánalmat ébresztő Los Angeles Lakers 2019-20-as szezonját épp az az Anthony Davis mentheti majd meg, akinek a megszerzéséért tett törekvések verték szét az egész keretet mentálisan. A Lakers nem adta fel, és végül tudta szerezni a liga legjobb magasemberét. Készül az új szupercsapat.

Kellesz!!! ( Fotó: Harry How/Getty Images)

Nem adtak a csapatvezetők és játékosügynökök sok időt azon töprengeni, milyen szezonunk is volt, és megünnepelni, hogy a Toronto Raptors lett a bajnok. Máris akcióba léptek, és megköttetett az a csereüzlet, amelynek lezárására már szinte egy éve mindenki várt, és amely egy szappanoperát indított el a Los Angeles Lakersnél. Ugyanis folyamatosan tárgyalt a Lakers szezon közben is a New Orleans Pelicansszal Anthony Davis megszerzése miatt, és LeBron James-en kívül talán csak az egyik palánk alatti biztonsági őr és talán a takarítószemélyzet neve nem került elő a tárgyalások alatt, de hogy a csapatnál amúgy fontosnak számító fiatal játékosok neve mind, az biztos….

Egyértelművé vált, hogy a Lakers hazudott, és nem a fiatal keret és LeBron James köré képzeli el felépíteni a jövőt, hanem csak LeBron James köré, és szupercsapatot akarnak építeni. Ezt – mármint hogy minden híradóban az szerepel, hogy végül mennek-e a Pelicanshoz, vagy maradnak – nyilván az ifjú titánok (Ball, Ingram, Kuzma, stb…) nem vették jó néven, és az All-Star gála után nevetségesen motiválatlan lett a brigád. Nem is jutottak be a rájátszásba. Elküldték Luke Walton vezetőedzőt (pedig a fentebb leírtak szerint egyértelműen nem rajta múlt, hogy nem tudta tűzben tartani a játékosokat), Magic Johnson önként távozott. Maradt Jeanie Buss és Rob Pelinka, az új edző pedig Frank Vogel.

Szóval nyílt titok volt, hogy a Lakers folyamatosan all-In játszik Davis megszerzéséért, és a sok tehetséges, egyelőre még alacsony szerződéssel rendelkező fiatal mellé megkapta a Lakers azt, ami egy ilyen cserénél szuper tárgyalási alap, a negyedik drafthelyet a 2019-es drafton. A Pelicans pedig kihúzta az 1/1-et egyébként, és talán a jazz fővárosában abban bíztak, hogy Zion Williamson megszerzése elég motiváció lehet Davisnek, hogy maradni akarjon majd, de Anthony Davis – aki régóta kérte az elcserélését – kérlelhetetlen volt. Viszont a a Lakers hülye lett volna most már nem végigcsinálni valahogyan ezt az üzletet, mert ha nem tette volna meg, feleslegesen vált volna nevetség tárgyává az előző szezonban.

De ez most már történelem, megköttetett az üzlet, amivel minden megváltozik:

A Lakers kapja: Anthony Davis (akinek 2020-ban jár le jelenleg is futó szerződése)

A Palicans kapja: Brandon Ingram, Lonzo Ball, Josh Hart, a 2019-es negyedik draft pick + két további jövőbeli draft pick

LeBron James instagramon üdvözölte új csapattársát:

Lonzo Ball édesapja, LaVar Ball természetesen fel van háborodva, azt mondja, ez volt a Lakers történetének legrosszabb döntése, és nagyon meg fogják bánni az aranysárga-lilák. És hogy majd a fia jobbá teszi Zion Williamsont…Ja, azt nem írtuk, hogy ő is a csomag része sajnos…

Brandon Ingram és Josh Hart is csak egy -egy mosollyal reagált a közösségi felületein a cserére. Josh Hart egy fényképen mosolygott az Insta-storyjában, Brandon Inngram pedig egy óriás smileyt tett ki a saját storyjába.

A New Orleans Pelicansnél tehát új korszak kezdődik, és ott kezdik majd el igazán fiatalok köré építeni a csapatot. A Lakersnél ezzel szemben még maradt egy maximum szerződésnyi helye a fizatési sapka alatt, és állítólag irányítóra vadásznak.

Kemba Walker, Kyrie Irving és D’Angelo Russell még elérhető…Viszont ha jobban megnézzük, Irving egyszer már elcseréltette magát LeBron mellől (Cleveland-Boston), és bár állítólag sokat tanult azóta, és megbékéltek, azért vicces volna, ha LA-ben kötne most ki. Russellt pedig a Lakers cserélte korábban a Netshez, nem tudjuk, mennyire kívánkozik vissza.

A Lakers szimpatizánsainak egy remek hír:

A bukik annyira belelkesültek a szerződéstől, hogy már a Lakers győzelmére fizetik a legkevesebb pénzt a 2019-20-as szezonban.

Emberek, jófomán még el sem kezdődött a nyár, és egy bombaüzlettel nyitottunk. Ami még vár ránk:

– Kawhi Leonard, Kevin Durant, Kyrie Irving, Kemba Walker, Klay Thompson, Jimmy Butler, D’Angelo Russell, DeMarcus Cousins és még sorolhatnánk csapatot válthat.

– Jön az NBA-draft Zion Williamsonnal.