A Warriors nagyon elegánsan gratulált a Raptorsnak • SportTV

A Warriors nagyon elegánsan gratulált a Raptorsnak

2019. 06. 17. 16:49    
Olvasási idő: < 1 perc

Már mindenki tudja, nem spoilerezünk el semmit, ha leírjuk, hogy a Toronto Raptors lett 2019-ben az NBA bajnoka, miután 4-2-re legyőzte a Golden State Warriorst a döntőben. A Warriors nagyon elegáns módját választotta annak, hogy gratuláljon az ellenfelének, épp a hivatalos ünnepség napján..

Itt Draymond Green gratulált Kawhi leonardnak. (Fotó: Thearon W. Henderson/Getty Images)

A mai nap Torontóban az ünneplésről szól, ma rendezik ugyanis a hivatalos bajnoki parádét a városban. Nem tudjuk, honnan van még ereje a torontói közönségnek, amely 3 napja megállás nélkül bulizik, de ez ne a mi problémánk legyen. A Toronto Raptors játékosai a rapper Drake-kel a fedélzeten egész nap ünnepelnek.

A Golden State Warriors nagyon sportszerűen gratulált az ellenfélnek, vásárolt egy egészoldalas hirdetést a Toronto Star Sports újság mai lapszámában:

A hirdetésen Steph Curry átöleli Kyle Lowryt, és a két játékos felett ezt a szöveget olvashatjuk:

„A Golden State Warriors gratulál a Toronto Raptorsnak ahhoz a történelmi tetthez, hogy 2019-ben bajnoki címet szerzett Toronto városának.”

Ez egy kivételesen szép gesztus a Warriorstól. Attól a csapattól, amelyik a three-peatre hajtott, és amely két kulcsfontosságú játékosát (Kevin Durant és Klay Thompson) veszítette el hosszú időre (ha nem végleg, amennyiben máshova szerződnek a rehab alatt), és amely lehet épp a mostani vereséggel zárta le története legeredményesebb időszakát.

Mindamellett Steph Curry szereplése a fotón azért is találó, mert a gyerekkora egy részét a városban töltötte, amikor édesapja, Dell Curry a Toronto Raptors játékosa volt (és egy ideig például Dávid Kornél csapattársa).

Nézzük meg a 2019-es NBA-döntő legszebb pillanatait, ha lemaradtunk volna róluk: