Antalyában is győz a tapasztalat?

2019. 06. 27. 09:41    
Olvasási idő: < 1 perc

A rövidke füves pályás szezon eddig a rutinos rókáké és nem az első kiemelteké volt eddig. Mindkét megállapítás alól csak egyetlen kivételt tudunk felsorakoztatni. Stuttgartban a negyddöntőnen kizúgott Zverevm de egy fiatal, a 23 éves Berettini győzött. S’Hertogenboschban első meccsén kiszállt Cicipasz, nyert a 31 éves Mannarino, Halléban szoros kivételként az első kiemelt, a zseniális Federer volt a legjobb, de ő már a 38.-ban jár, akárcsak a londoni győztes Feliciano López, azon a viadalon viszont ugyancsak Cicipasz búcsúzott elsőnek rangsoroltként a negyeddöntőben.

A 33 esztendős Viktor Troickinak 13 évvel fiatalabb honfitársát kellene legyőznie az elődöntőért Antalyában (Fotó: Getty Images)

E heti közvetített tornánkon, a törökországi Antalyában ugyancsak nincs már versenyben az első kiemelt. Az francia Benoiz Paire-t a nagy visszatérők egyike, Viktor Troicki. Ő már bizony 33 esztendős, s a versenyben van még a hollandiai bajnok Mannarino is, úgyhogy itt is nyerhet még a tapasztalat, Vegyük sorra a fél egykor kezdődő negyeddüntő szakasz négy mérkőzését!

Rögtön Troicki (a világranglistán: 193.) kezd, aki egyébként a selejtezőből jutott a főtáblára. Honfitárssal vív generációs csatát, a másik szerb, Miomir Kecmanovics (vlr.: 82.) még csak augusztusban lesz 20, ők ketten még nem mérkőztek élesben a touron. A második párban szereplő Jordan Thompsonnak (vlr.:45.) és a bosnyák Damir Dzumhurnak (vlr.: 63., 5. kiemelt) is ez lesz az első meccse egymással. Az ausztrál két hete döntőt játszott Hollandiában, úgyhogy kiváló formában van.
A harmadik találkozón lép fel a verseny legmagasabb még játékban lévő kiemeltje, a második Adrian Mannarino (vlr.: 37.), akinek az olasz Lorenzo Sonego (vlr.: 75.) jut ellenfélül. Noha a francia tapasztaltabb és jobban áll a világrangsorban, a torinói fiatalember nyerte meg kettejük eddigi egyetlen profi meccsét, tavaly a római mesterversenyen, szetthátrányból fordítva döntő játszmában.
Az utolsó párra is marad kiemelt, a 4. spanyol Pablo Carreno Busta (vlr.: 59.), aki a korábban nagy tehetségnek induló, de a középszerűségben megrekedni látszó Bernhard Tomiccsal (vlr.: 109.)  meccsel. Kettejük eddigi egyetlen találkozóját profiként a gijóni fiatalember nyerte meg három éve a őekingo 5000-ason, két sima szettben. Igaz, előtte három évvel meg Tomic nyert a párizsi 1000-es verseny selejtezőjében három játszmában.

ATP 250-es verseny, Antalya. Sport1 12:30-tól a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Ágai Kis András, Fülöp László és Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert és Taróczy Balázs)

Cookie beállítások