LeBron James lemond a 23-as számról • SportTV

LeBron James lemond a 23-as számról

2019. 06. 28. 09:46    
Olvasási idő: 2 perc

Ezt nem sokan várták, de LeBron James a hírek szerint lemond a 23-as mezszámról Anthony Davis javára, aki abban játszott eddig is a New Orleans Pelicansnél. A hírek szerint újra 6-osban látjuk majd, mint a Miami Heatben és a válogatottban.

Újra hatosban James Király. (Fotó: Chris Trotman/Getty Images)

Elkezdődött a Space Jam forgatása, a filmes keretben szerepel LeBron James, aki a film főszereplője lesz, és jövőbeli csapattársa, Anthony Davis is ott pattogtat vele:

Nem tudjuk, itt beszélték-e meg vagy sem, de LeBron James lemond a 23-as mezszámról Anthony Davis javára.

Először csak ez a hír jelent meg a neten, és azonnal azt kezdte találgatni mindenki, hogy vajon melyik másik számot választja majd King James.

Nos, nem kellett messzire menni a megoldásért, hiszen kézenfekvőnek tűnt a 6-os szám, ugyanis a Miami Heatnél töltött négy éve alatt hatosban játszott, de az amerikai válogatottban is ez szerepelt a dresszén.  A válaszra nem kellett sokat várni, James twitterén érkezett a hivatalosnak tűnő bejelentés:

Ebből arra következtetünk, hogy tényleg hatosban játszik majd. Bár az árnyalja a „hivatalos bejelentésnek” tűnő tweetet, hogy a Space Jam forgatásáról kiszivárgott felvételeken is hatosban van. Da ha igaz, az mondjuk Lance Stephensonnak nem jó hír, mert vagy tényleg meg sem fordul a klubnál senki fejében, hogy ismét szerződtetik, vagy új szám után kell néznie.

Apró meztörténelem:

Michael Jordan óta a 23-as szám olyan rangot kapott, mint a fociban a 9-es vagy 10-es. Azt gondolja az ember, hogy a csapat legjobbja viseli. LeBron James a Cleveland Cavaliersnék két részletben töltött 11 szezonja (2003-2010 és 2014-2018) alatt végig 23-as volt, illetve az első Lakerses szezonjában is ezt viselte. A Miami Heatnél végig (2010-2014) 6-os volt, és azért ha belegondolunk, nem ért el benne rossz eredményeket: négy döntő és két bajnoki cím került a zsebbe.

Kétségtelen, hogy a 30 év alatti NBA-játékosok között Davis a legjobb kosarasok között van, hosszútávon tehát nagyon fontos láncszeme, vezére lehet a Lakersnek. De vajon James gesztusa azt jelenti, hogy a stafétabotot is azonnal átadja Davisnek? Ezt kíváncsian várjuk.

Szintén a csapattal kapcsolatos hír, hogy addig trükközött/csereberélt a klubvezetés, míg nem oldották meg azt, hogy LeBron James és Anthony Davis mellé még egy szupersztárra legyen pénze a klubnak, úgyhogy könnyen lehet, hogy hamarosan összeáll egy nagy hármas Los Angelesben is. Izgalmas időszak következik.

A mezszám-csere mindenesetre fellendítheti ismét a mezeladási-piacot, hiszen James mezei a legkelendőbbek között vannak évek óta, és biztosan lesz olyan, aki egy év után lecseréli a meglévő James-dresszét.