Minden út Brooklynba vezet: Durant és Irving a Netsben

2019. 07. 01. 15:09    
Olvasási idő: 2 perc

Vasárnap kezdhették el a tárgyalásokat a klubok a szabadügynökökkel az NBA-ben. Már az első nap bombaigazolásokat, hatalmas meglepetéseket és persze már várt üzleteket hozott. Kapkodtuk a fejünket, és tényleg csak az első napon vagyunk túl, de az első szupercsapat már összeállt. Kevin Durant és Kyrie Irving csapattársak lesznek Brooklynban.

Jelenleg a Brooklyn Nets a nagyobb New York-i csapat. (Fotó: Bruce Bennett/Getty Images)

Kevin Durant gyorsan döntött – a Brooklynból szupercsapat lett

A legnagyobb hal, aki azonnal új csapatra lelt, az Kevin Durant. Az NBA-döntő ötödik meccsén elszakította az achillesét, és azóta nem lehetett tudni mi lesz a liga egyik legjobbjának sorsa. Többen az hitték, marad a Warriorsban, és vagy meghosszabbítja szerződését, vagy lehívja játékosopcióját a következő szezonra, és jövő nyáron lesz szabadügynök. Azonban vélhetően úgy döntött, meghallgatja az ajánlatokat, és aláír ahhoz a csapathoz, amely szimpatikus neki, és amely maximumot ad.

Ez a csapat pedig a Brooklyn Nets lett, amely négy évre 164 millió dollárt fizet a sérült Durantnek annak ellenére is, hogy az első szezonban vélhetően nem fog pályára lépni.

Durant bejelentése eltért a három évvel ezelőttitől. Akkor a The Players Tribune-on írta meg, hogy Oklahoma Cityből Oaklandbe költözik. Most az Instagram lett a befutó platform, de nem a saját oldala, hanem a The Boardroomé, amely egy olyan ESPN-en futó sorozat instája, amelynek Durant a producere.

Sőt, a Brooklyn Nets úgy tarolta le a szabadügynökpiacot, mint a vadiúj Caterpillar cséplőgép a búzamezőt.

Durant mellett ugyanis Kyrie Irving is kapott a Nets-től egy négyéves 141 millió dolláros szerződést.

A franchise történetében először fordul elő, hogy két olyan játékos szerepel a keretben, akinek a karrierátlaga 22 pont felett van. Összeállt tehát egy szupercsapat Brooklynban, az előrejelzések alapján három legértékesebbnek tartott szabadügynökből kettő igazolt Brooklynba már az első nap. Pedig az a csapat egyáltalán nem volt rossz az előző szezonban, bejutott a rájátszásba, csak egyszerűen annyi pénz volt a kasszában, hogy muszáj volt sztárokat igazolni. Ráadásul egy csapatban szerepel majd két olyan játékos is, akinek Nike signature cipője van. Mivel a mezeket is a Nike gyártja, kell-e mondanunk, milyen marketingértékkel bírhat ez?

Ezzel a Nets ráadásul egyértelműen megverte a városi rivális New York Knickst, amely ezúttal sem tudott gyorsan egy épkézláb sztárt sem a Madison Square Gardenbe csábítani. Nem is kicsit.

Nem is akkora meglepetés, hogy az ESPN-nél dolgozó, egyébként elvakult Knicks-szurkoló Stephen A. Smith így reagált arra, hogy a Knicksnek nem sikerült megszerezni egyik igazán vágyott nagyhalat sem ezen a nyáron, ráadásul mindkettő a városi riválishoz került:

Egyetlen szabadügynök érne fel legalább egy döntetlennel: Kawhi Leonard, de ő pedig vagy marad Torontóban, vagy Los Angelesbe igazol, úgyhogy ez nem fog menni. Az is kiszivárgott, hogy Durantnek a Knicks nem is kínált maximum szerződést. Okos, főleg azután, hogy egész Manhattan igazi NBA-sztár után könyörög évek óta. Julius Randle, Bobby Portis és Taj Gibson jó játékos, de nem az a szint, amit Durant, Irving vagy Leonard képvisel, viszont csak ők kerültek a Kinckshez. Apropó magasemberek, a hírek szerint az előző szezont a Knicksnél befejező DeAndre Jordan is a Netshez tart…

Mások is költöznek:

D’Angelo Russellnek nem volt helye már ebben a Netsben, hiszen Kyrie Irving az ő pozícióján játszik. Ő a nagy kavarásban annál a Golden State Warriorsnál kötött ki, ahonnan Kevin Durant eligazolt. Itt fogja Klay Thompsont pótolni, amíg at keresztszalag-szakadása után nem játszik. Andre Iguodala a Warriorstól a Memhis Grizzlieshez került.

Kemba Walker veszi át a karmesteri pálcát Bostonban, ő lesz a Celtics elsőszámú irányítója, Terry Rozier pedig a Hornetsnél folytatja. Ha minden igaz Al Horford is elköszön a Celticstől, ő mostantól a Philadelphia 76ers szurkolóit boldogítja. Jimmy Butler viszont már nem, ő Miamiba szerződik. Ez utóbbi kettő még nem végleges a hírek szerint, de vélhetőn így fog alakulni.

A korábbi MVP Derrick Rose új állomáshelye Detroit lesz.

Cookie beállítások