Groot győri búcsúdíja - az övé az idény BL-gólpassza! • SportTV

Groot győri búcsúdíja – az övé az idény BL-gólpassza!

2019. 07. 11. 12:04    
Olvasási idő: < 1 perc

Nycke Groot amolyan pót-búcsúajándékként még a BL-idény legszebb gólpasszát kiosztó játékosnak járó elismerést is begyűjtötte az EHF TV-től. A holland irányító még a Győri Audi ETO játékosaként osztott ki csodás passzt Kari Brattsetnek.

Nycke Groot még azért csak begyűjtötte az utolsó (?) elismerését a Győri Audi ETO KC játékosaként! Az EHF TV ugyanis elkészítette a 2018–2019-es BL-idény legszebb 20 gólpasszának listáját, és bizony azon a holland irányító végzett az élen, méghozzá a Vipers Kristiansand elleni elődöntőben Kari Brattsetnek kiosztott asszisztjával. Erre csak születni lehet!

A legjobb 20-ban egyébként óriási a zöld-fehér fölény, a Győr és a Ferencváros képviselői összesen hat helyet visznek el. A dobogóra még egy Oftedal, Pintea összjáték fért fel (3. hely), míg a legjobb tízben két fradista páros kapcsolatot is felfedeztünk: a Schatzl Nadine, Lukács Viktória „szélről szélre, be a kapuba” mutatvány a hetedik helyen zárt, Nerea Pena, Mészáros Rea összjáték pedig tizedik helyet ért. De persze ott van a listán a korábbi gólpasszkirálynő Görbicz Anita is (a szélről amolyan no-look passz a beállós helyén felbukkanó Anne Mette Hansennek), valamint Nora Mörk is adott egy szépségdíjas átadást Pinteának.

A 2019–2020-as kézilabda Bajnokok Ligája-idényt a Sport TV élőben követi nyomon.