Beintettek LeBron Jamesnek, nem cserélhet • SportTV

Beintettek LeBron Jamesnek, nem cserélhet

2019. 07. 13. 10:01    
Olvasási idő: < 1 perc

Hiába akart lemondani Anthony Davis kedvéért a 23-as mezről LeBron James, az NBA felszerelésgyártója nem engedélyezte számára a cserét.

Pedig LeBron James jó fej akart lenni, amikor újdonsült alvezérének, Anthony Davisnek át akarta engedni a 23-as mezszámot a Los Angeles Lakersben… Köztük már megtörtént az átadás-átvétel (James a Miami Heatben már viselt 6-ost viselte volna), a gyakorlatban viszont egyelőre nem mehet végbe.

Egybehangzó amerikai médiajelentések szerint ugyanis a ligát felszereléssel ellátó Nike nem járult hozzá a cseréhez. Az NBA szabályai szerint március 15-ig kell jelezni, ha egy játékos számot akar cserélni, később ez csak úgy lehetséges, ha a ruhaszállító erre áldását adja. Most viszont a Nike beintett, elsősorban a milliós veszteségektől tartva, hiszen már jelentős mennyiségű 23-as Lakers-mezt legyártott James nevével. Így Davis leghamarabb majd a 2021-2022-es idényben viselheti a New Orleans Pelicansból már ismert dresszt. Marad helyette neki a 3-as, amit általános iskolában hordott.

A Sport TV élőben követi nyomon az NBA 2019-2020-as idényét.