Shaq megcsókolhatja Steve Kerr lábát • SportTV

Shaq megcsókolhatja Steve Kerr lábát

2019. 07. 17. 12:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Shaquille O’Neal egy korábbi fogadalma miatt kényes helyzetbe kerülhet, hiszen meg kell csókolnia Steve Kerr és Erik Spoelstra lábát.

Jóllehet Steve Kerr és a Golden State Warriors 4-2-re elveszítette a Toronto Raptors elleni nagydöntőt, lehet, még így is pápának kijáró tiszteletadásra számíthat. Csak nem egy alattvalótól, hanem Shaquille O’Nealtől. A center a kétezres évek elején a Los Angeles Lakersszel (Kobe Bryant társaságában, Phil Jackson irányításával) uralta az NBA-t, öt idényen belül négyszer lett döntős, ebből hármat meg is nyert. Amikor 2004-ben elcserélték a Miami Heathez, kijelentette: „Ha egy edző sorozatban négyszer vagy ötször bejut csapatával a nagydöntőbe, megcsókolom a lábát. Méghozzá sajttal a tetején.”

Na, most, a Golden State Warriors sorozatban ötször is bejutott a fináléba (hármat meg is nyert), rendre Steve Kerr irányításával. David West, a gárda egykori játékosa (2017-ben és 2018-ban bajnok lett vele) pedig emlékeztette mesterét Shaq különös fogadalmára. Kerr pedig reagált is, méghozzá a Twitteren:

Nagyjából ennyit tesz: „Hé, Shaq, mindkettőnknek szívességet teszek, és úgy teszek, mintha nem David Westtől kaptam volna ezt ma reggel.”

Ráadásul, ha Shaq beváltja az ígéretét, akkor nem is egy, de két lábat kell megcsókolnia, hiszen 2011 és 2014 között Erik Spoelstra kivétel nélkül a döntőig vitte a Miami Heatet.

A Sport TV élőben követi nyomon az NBA 2019-2020-as idényét.