Soha, soha ne szólj be Michael Jordannek! • SportTV

Soha, soha ne szólj be Michael Jordannek!

Szabó Máté avatar Szabó Máté 2019. 07. 18. 17:41    
Olvasási idő: 2 perc

Tudtuk, tudjuk, hogy Michael Jordan erőssége játékosként (és gyengéje emberként) az volt, hogy egyszerűen nem tudott veszíteni. Ha pedig valaki valaha beszólt neki, azt nagyon csúnyán megbosszulta. Magic Johnsonnak és Reggie Millernek is van erről egy-egy története. De ki az a fekete Jézus az NBA-ben?

Általában nem váltja meg a világot Jimmy Kimmel vagy Jimmy Fallon beszélgetős műsora (persze kivéve akkor, amikor Animal Cannibalst rappel egy színésznő benne), de baromi szórakoztató. Ezért meg szoktam nézni, amikor NBA-sztárok a vendégek. Tegnap Blake Griffin volt Jimmy Fallonnál, és nagyon meglepett, mikor megtudtam, hogy ő szokott stand upozni, és július 25-én ismét fellép majd Montrealban. Egy olyan fesztiválon, aminek hahaha.com weboldala. Az mondjuk megérne egy önálló sztorit, hogy ezt a domaint hogyan szerezték meg.

Szóval aki kíváncsi Blake Griffinre, talál a neten olyan videókat, ahol ezt a műfajt űzi, tényleg van humora a kosarasnak. Az is vicces, ahogy a meccs utáni interjúkat figurázza ki.

Mondjuk most épp felfelé szálló ágban van a karrierje, hiszen karriercsúcsot (24,5) átlagol a Pistonsban az elmúlt szezon során, és négy év után ismét All-Star és All-NBA lett. De lehet a humorbombák jól jönnek majd a pályafutása lezárása után.

De ha jobban belegondolunk, a trash talk is stand up, csak kevesebben hallgatják, és más a célja.

Eközben eszembe jutott, hogy ez tényleg érdekes, de a két legnagyobb NBA-s sztori, amit late show-ban hallottam az Magic Johnson és Reggie Miller szájából hangzott el. Egymástól függetlenül meséltek arról röhögve Jimmy Kimmelnek, milyen volt, amikor egyszer-egyszer a trash talkhoz nyúltak fegyverként Michael Jordannel szemben, és az visszafelé sült el.

Magic Johnson:

Természetesen a Dream Teamben történt, edzésen kelet-nyugatot játszottak. Magic a nyugattal 12-2-re vezetett, és azt érezte, itt az ideje egy kis trah talknak, és azt mondta: „Ha most nem állsz Air Jordan üzemmódba, nagyon elverünk titeket.” Jordan tágra nyitotta a szemét, kinyújtotta a nyelvét, és minden kosara után rámutatott Johnsonra. Egy zsákolásnál felugrott a levegőben megvárta, míg David Robinson elkezd zuhanni, majd húzott egy 360-at. Ez pedig Johnson szerint szebb volt, mint Julius Erving és Michael Jordan két klasszis mozdulata, amelyeket ő szintén személyesen látott:

Reggie Miller története is hasonló (1:20-nál kezdődik):

Ő újoncként játszott Jordan és a Bulls ellen egy bemutatómeccsen, amit egyébként ifjú titánként élvezett, de a rutinosabb játékosok nem annyira. Jordan sem hozta, amit tud, Chuck Person (Miller csapattársa) pedig jól felspannolta Millert azzal, hogy ’nézd már, erről a csávóról mondják azt, hogy a vízen jár, nyomj egy kis trah talkot neki’. Az újonc Millernek nem is kellett több, odaállt Jordan elé a félidőben, és azt mondta neki: „Michael, te mégis kinek képzeled magad? A nagy Michael Jordannek? De itt van az új fiú a városban.” Jordan nem válaszolt, csak megrázta a fejét. Ekkor Millernek 10 pontja volt, Jordannek 4. Végül a meccs végén Jordan 44 ponttal zárt, Miller pedig 12-vel. A meccs után pedig Jordan odament Millerhez, és azt mondta neki:

„Figyelj rá, hogy soha ne beszélj így a fekete Jézussal!”

Egyébként mindketten úgy zárják a mondandójukat, hogy soha többet nem nyomták a trash talkot Jordannek. Ha pedig ezeknek a sztoriknak a fele igaz, már akkor is fergeteges mindkét történet. Mert Reggie azért egy picit füllentett, próbálkozott ő máskor is: