Futballra váltott James Harden • SportTV

Futballra váltott James Harden

2019. 07. 19. 09:06    
Olvasási idő: < 1 perc

James Harden, a Houston Rockets vezére két futballcsapat, az MLS-ben szereplő Houston Dynamo, valamint a női ligában érdekelt Houston Dash társtulajdonosa lett.

James Harden a jövőben már nem csupán a Houston Rockets, de a Houston Dynamo és a Houston Dash sikeréért is küzdhet. Ha az NBA-szurkolóknak nem ismerős a két csapat neve, az nem a véletlen műve: a Rockets kosarasa ugyanis a két futballcsapatba (egy-egy férfi és női) vásárolta be magát, miután megszerezte a részvények öt százalékát. A Front Office Sports elemzői legalább 475 millió dollárra becsülik a klubokat működtető gazdasági társaság összértékét, így Hardennek sokmilliós befektetést kellett eszközölnie.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy bekerülhettem a Houston Dynamót és a Houston Dasht működtető befektetői csapatba. Büszke vagyok, hogy egy hihetetlen történetű és hihetetlen jövőjű klub részese lehetek. Houston az otthonom, a mostani lépéssel a városomba fektetek bele, illetve erősítem az itteni gazdasági érdekeltségeimet. Életem során megfigyelhettem, hogy ebben az országban a labdarúgás úgy általában, az MLS pedig különösen robbanásszerű növekedésnek indult. Évek óta lelkes szurkoló vagyok, tudom, hogy Houstonban sokan szeretik a sportágat, így könnyű volt döntenem, amikor adódott ez a lehetőség” – mondta a 2018-ban az NBA MVP-jének megválasztott Harden.

A Sport TV élőben követi nyomon az NBA 2019–2020-as idényét.