Dél-amerikai döntő Svédországban? • SportTV

Dél-amerikai döntő Svédországban?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 07. 20. 07:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Mintha „tenisz Copa Américát” játszanának a távoli Svédországban: a bastadi 250-es torna elődöntőjébe három dél-amerikai játékos jutott el, miközben Európát egyetlen teniszező, a három évvel ezelőtti győztes spanyol Ramos-Vinolas képviseli. Az amerikai „hagyományőrző” füves tornán jóval színesebb a mezőny, a négy elődöntős pozíciót négy nemzet képviselői foglalják el.

Nicolás Jarry a tavalyi Sao Pauló-i és az idei genfi viadal után harmadikra Bastadban szeretne finélét játszani (Fotó: Getty Images)

BASTADBAN
az elődöntő mindkét párosításába jutott argentin. Az elsőt az annak idején Federer egyszeri legyőzésével világfigyelemhez jutó Federico Delbonis (vlr.: 70.) vívja a chilei Nicolás Jarryval (vlr.: 64.), a viadal 5. kiemeltjével. A másik párban a másik argentin, a Gasquet ellen rengeteget hibázó, de így is nyerő Juan Ignacio Londero (vlr.: 71.), a torna 6. kiemelt versenyzője küzd meg a Bastadban 2016-ban győző Albert Ramos-Vinolasszal (vlr.: 99.). Noha a barcelonai születésű játékos a hátrébb rangsorolt és most nem is kiemelt teniszező, mégis esélyesebb – legalábbis a fogadóirodáknál – arra, hogy kettejük első hivatalos ATP-mérkőzését megnyerje. Az argentin győzelme esetén élete második ATP-fináléját vívhatná (az eddigi egyetlent februárban Córdobában megnyerte, az elődöntőben potenciális itteni finálébeli ellenfelét, Delbonist legyőzve). Ramos eredménysora gazdagabb: ha nyer, hetedszer döntőzhet, egyetlen sikere a már emlegetett bastadi diadal, emellett viszont öt finálét is vesztesen zárt, ezekből négyet szintén salakos pályán.

NEWPORTBAN
a Hall of Fame Openen csak az első meccs élő közvetítésére lesz lehetőségünk, a Mischa Zverevet 32 perc alatt kiütő Marcel Granollers (vlr.: 98.) játssza a Tennys Sandgrent az első elveszített 0:6-os szett után 6:3, 6:0-ra leiskolázó 7. kiemelt kazah Alekszandr Bublikkal (vlr.: 83.). A másik pár mérkőzését, amelyet az első kiemelt, háromszoros itteni bajnok John Isner (vlr.: 15. ) vív meg a francia  5. kiemelt Ugo Humbert-rel vasárnap este felvételről mutatjuk meg, közvetlenül a döntő előtt.

ATP 250-es versenyek, elődöntő, Sport2 13:00-tól Svéd nyílt bajnokság, Bastad  (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs); Sport2 19:00-től US Hall of Fame Open, Newport (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Köves Gábor)