Az MVP a Nike-val háborúzik • SportTV

Az MVP a Nike-val háborúzik

2019. 07. 20. 09:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Összeveszett egymással az NBA-rájátszás MVP-je és a világ legnagyobb sportszergyártója. Kwahi Leonard és a Nike egy logó szerzői joga miatt ment perre.

Kölcsönösen beperelte egymást Kawhi Leonard és korábbi ruhaszállítója, a Nike. A vita oka a Claw nevű márka logójának szerzői joga. A résztvevők mindenesetre nem rosszak, hiszen az előző rájátszás MVP-je és a világ legismertebb sportszergyártója feszül egymásnak.

A nemrég a Toronto Raptorstól a Los Angeles Clippersbe igazoló Leonard úgy érzi, amikor szerződésben állt a Nike-val, döntő mértékben hozzájárult a tervezéshez, a cucc pedig – nem utolsósorban a Michael Jordannel való kooperációja miatt – piacvezetővé lépett elő. A Nike ezt teljesen másképp látja.

„Ebben a perben Kawhi Leonard megpróbálja újraírni a történelmet, amennyiben azt állítja, a Claw dizájnját ő hozta létre. Csakhogy nem Leonard készítette el a logót. A Claw dizájnját a Nike-dizájnerek egy tehetséges csapata hozta létre, amit maga Leonard is elismert – áll a Nike közleményében. – Leonard a panaszában azt írja, a Nike rendelkezésére bocsátott egy dizájnt. Ez igaz. Ami hamis, az az, hogy az általa rendelkezésre bocsátott dizájn lett volna a Claw dizájnja. Leonard a beadványában sem a saját, sem pedig más dizájnt nem mutat meg, hanem összemossa a kettőt, mintha a két munka egy és ugyanaz lenne. Holott sohasem voltak azok.”

Azaz a Nike megtévesztéssel is vádolja Leonardot. A fő rész azonban arról szól, hogy Leonard a magáénak tekinti a logót, holott annak csak az első nyersanyagát szállította be – állítja a cég, amely a perben szeretné elérni, hogy a kosaras ne használhassa a logót, továbbá fizesse az eljárással kapcsolatos összes költséget, na meg a maximálisan kiszabható kártérítést.

Leonard egyébként az előző szezon során hagyta el a Nike-t, és lett a New Balance reklámarca. „Ez már rég leketyegett történet. Ti majd eldöntitek, kinek van igaza, én nem aggódom” – fogalmazott.

A Sport TV élőben követi nyomon az NBA 2019-2020-as idényét.