A védő és a hazai kedvenc a fináléért a Rothenbaumon • SportTV

A védő és a hazai kedvenc a fináléért a Rothenbaumon

2019. 07. 27. 06:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Elődöntőjéhez érkezett a két általunk közvetített tenisztorna, Gstaadban még egy „pótmeccs” kell a négyfős mezőny kialakulásához, Hamburgban pedig nagy nehezen életben maradt a hazai favorit, de a címvédőt kll eltüntetnie a döntőbe jutáshoz.

Nikoloz Baszilasvilinek a helyi hőst kellene legyőznie ahhoz, hogy harcba szállhasson a címvédésért a Rothenbaumon (Fotó: Getty Images)

GSTAADBAN

a negyeddöntő utolsó találkozója átcsúszott szombatra, délelőtt 10-kor az olasz Thomas Fabbiano és a német Cedric-Marcel Stebe nekigyűrkőzik, hogy eldöntse, melyikük játszik majd a portugál Joao Sousával (a világranglistán: 49.) a döntőért, mindenképpen negyed 2 után, miután letelik a kötelező várakozási idő. Előtte azonban a Roy Emerson centerpályán (az auszik egykori világklasszisát nagyon tisztelik errefelé, a verseny második kiírásakor 1969-ben ő nyert egyesben) lejátsszák azt a tiszta spanyol elődöntőt, amelynek mindkét résztvevője már ismert.  Pablo Andújar (vlr.: 79.) csap össze Albert Ramos-Vinolasszal (vlr.: 85.), akiz korábban féltucatszor legyőzött már a touron, s csupán egyszer kapott ki tőle. Aligha véletlen: a 7 találkozóból ötöt salakon játszottak.

HAMBURGBAN

elvileg fennállt annak az esélye, hogy az első négy kiemelt alkossa az elődöntő mezőnyét. Ám míg a negyedik és a második kiemelt érvényesítette a papírformát, ez első és a harmadik meglepetésre kiesett. Így nem előbb fél kettőnél a címvédő Nikoloz Baszilasvili (vlr.: 16.) és a hazaiak favoritja, a szenvedős játékkal a negyeddöntőt letudó Sascha Zverevvel (vlr.: 5.) csap össze, akitől eddigi egyetlen találkozásukkor tavaly a pekingi 1000-es tornán két szettben alulmaradt.

Andrej Rubljov tavalyelőtt Umagban, tavaly Dohában játszott ATP-tornadöntőt. Most Hamburgban készül ugyanerre (Fotó: Getty Images)

A másik találkozón az első kiemelt „salakherceget”, Thiemet meggyőző játékkal felülmúló Andrej Rubljov (vlr.: 78.) a Fogninit 7. találkozásukra 7-edszer is felülmúló Pablo Carreno Busta (vlr.: 59.) ellen mérkőzik meg. Itt is a gyengébb ranglistás nyerte eddigi találkozóikat. Mindkétszer tavaly játszottak, mindkétszer 1000-es tornán, s mindkétszer Rubljov nyert, egyformán három szettben. Ám mivel a rómait csak a selejtezőben vívták, a miamit meg a 128-as főtábla első körében, „hivatalosan” csak 1–0-ra vezet az orosz. 

ATP 250-es verseny, Gstaad. Sport1 11:00 az elődöntő mérkőzései (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Machán Róbert); ATP 500-as verseny, Hamburg. Sport2 13:30 az elődöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)