Különleges fickók napja Washingtonban • SportTV

Különleges fickók napja Washingtonban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 07. 30. 18:16    
Olvasási idő: 2 perc

Két tekintetben is a különleges tornák sorába tartozik az amerikai főváros 500-as versenye. Ráadásul keddről szerdára virradóra még különleges játékosok is fellépnek a centerpályán.

Karen Hacsanov egy igazi állócsillag, Jo-Wilfried Tsonga ellen bizonyíthatja klasszisát (Fotó: Getty Images)

A versenyrendezők és – állítólag – a nézők is kedvelik a vegyes, férfi és női tornákat. A televíziós társaságok meg a pokolba kívánják, kevés olyan van, amelyik mindkét nem közvetítési jogait birtokolja. Egy teniszmérkőzés időtartama amúgy is kiszámíthatatlan, hát még ha azért kell várni pluszban, mert a másik nem mérkőzése folyik esetleg az összes pályán, az dupla bosszankodást okoz.

Ezen kívül vannak olyan állandó „esős helyszínek”, amelyeken a másik örök bosszúságot okozó tényező, az időjárás teszi még bizonytalanabbá a mérkőzések tervszerű lebonyolítását. (Főként ha nincs behúzaható tető, amely azonban a Grand Slameken sincs még Párizsban sem, és csak néhány helyen áll rendelkezésre.)
A washingtoni torna mindkét „halmazba” beletartozik: egyszerre folyik ATP- és WTA-viadal, ráadásul szinte minden esztendőben esős időszak arrafelé július-augusztus fordulója, amikor a versenynaptárba belerült a Citi Open.

Idén már a verseny első napját meg-megszakította több órára az égi áldás, így kiszámíthatatlan, hány mérkőzés kerül a közvetítésbe a második körből. Az elsőre emlegetett problémát mindenesetre kiküszöbölték a szervezők, egy női mérkőzés után rögzített kezdettől (nem előbb mint 22.30) három egymást követő férfimérkőzést írtak ki. Két különleges játékossal, meg egy kiválónak ígérkező mérkőzéssel.

Nick Kyrgios, az ausztrálok fenegyereke  ezúttal egy szó szerint „nyeretlennel” meccsel (Fotó: Getty Images)

Elsőre az érdekes stílusú kazah Alekszandr Bublik (a világranglistán: 72.) lép pályára a hazaiak egyik „next gen menője”, a 21 éves Frances Tiafoe (vlr.: 41.) ellen. Utánuk következik a nap rangadója, amelyet a veteránként is remek játékerőt kélpviseló, sokadvirágzását élő Jo-Wilfried Tsonga (vlr.: 70.) vív meg a 2. kiemelt orosz Karen Hacsanov (vlr.: 8.) ellen. Az ő két eddigi mérkőzésüket egyaránt Tsonga nyerte meg, tavalyelőtt Lyonban salakon két, Bécsben fedett, kemény pályán három szettben győzte le az azóta a világelitbe betörő moszkvai (amúgy Dubajban bejelentett) teniszezőt. A főpálya programjának utolsó meccse a „botrányhős” Nick Kyrgiosé (vlr.: 52.), aki egy tulajdonképpen pályakezdő amerikaival, Thai-Son Kwiatkowskival (vlr.: 206.) – 24 éves, két éve hivatásos játékos, de összesen negyedik főtáblás meccsét játssza profiként, az első hármat elveszítette – utáltathatja meg a professzionális teniszjátékot…

Hogy a reggel 6-ig tervezett adásunkba kinek melyik meccse fér még be, egyelőre átláthatatlan, mindenesetre a második és a harmadik számú helyszínen, a Joe Harris-pályán és a Grandstanden is ott vannak a kamerák, így  az ottani mérkőzések kisebb vagy nagyobb része is a Sport2 képernyőjére kerülhet.

ATP500-as tenisztorna, Washington. Sport1 22:30 a második forduló mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)