A fenegyerek vagy a hűvös orosz? • SportTV

A fenegyerek vagy a hűvös orosz?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 08. 04. 12:51    
Olvasási idő: < 1 perc

A washingtoni Citi Open döntőjébe a 3. kiemelt orosz Danyiil Medvegyev és a kiemelés nélküli extravagáns ausztrál, Nick Kyrgios jutott be. Előbbi pályafutása negyedik, utóbbi az ötödik trófeáját szerezné meg a mérkőzés megnyerésével.

Elég lesz-e Medvegyev iskolázottsága és koncentrációja Kyrgios zabolázatlan (vagy zabolázhatatlan) zsenije ellen? (Fotó: Getty Images)

Két, jelentősen különböző stílusú versenyző csap össze. Medvegyev az iskolázottabb, „konzervatívabb” játékos, roppant keveset hibázik. Kyrgios ezzel szemben ösztönös zseni, mindig megtalálja a különleges megoldásokat. Ugyanakkor hajlamos a könnyelműsködésre, a látványos, néha az ellenfelet nemcsak felpaprikázó, de megalázó ütésfajták alkalmazására is.
jelenleg az orosznak jobb a világranglistás helyezése (10.), sőt a karriercsúcs (9.) is jobb az ausztrálnál (13.), aki nemhogy hónapokon, de egy mérkőzésen keresztül sem képes, illetve nem is nagyon akar kiegyensúlyozott, állandó teljesítményt nyújtani. Egymás elleni mérlegük egyetlen tételből áll: idén, a római 1000-es versenyen salakon három 6:3-as szettet játszottak, ebből a középsőt nyerte Medvegyev, a szélső kettő Kyrgiosé volt.
Alighanem a vasárnap esti – helyi idő szerint délutáni – finálé sorsa is azon dől el, mennyi ideig képes (akar?) koncentrálni az ausztrál, s vajon annyi idő elég lesz-e két játszma megnyerésére.

Sport1 23:00 Citi Open ATP 500-as verseny, Washington D.C., döntő (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Köves Gábor)