Barney és Gary Brisbane-ben • SportTV

Barney és Gary Brisbane-ben

Sport TV avatar Sport TV 2019. 08. 09. 01:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Ausztráliába érkezett a World Series of Darts világjáró sorozata. Mint a többi helyszínen. Itt is nyolc PDC-éljátékos nyolc „helyi” (esetünkben értsd: ausztráliai és óceániai) versenyzővel küzd meg az első fordulóban, majd másnap a negyed- és elődöntővel és a fináléval folyatódik, illetve fejeződik be a brisbane-i viadal.

Az első kör egyik legérdekesebb találkozójának Corey Cadby és a kétezeres világbajnok Gary Anderson összecsapása ígérkezik. A két dartsos először játszik a tavalyi UK Open-döntő óta, amelyet Gary nyert meg. „Alig várom, hogy ismét Coreyval játsszak.  Nagyszerú srác és tehetséges játékos, élvezet lesz ausztrál közönség előtt megmérkőzni vele”. 24 éves ellenfele sem fukarkodott az elismerő szavakkal. „Gary a valaha volt legjobb játékos, de azt hiszem tudok a szintjén játszani. Meg kell ragadnom az alkalmat, hogy ismét egy pódiumon lehetek vele. Büszke vagyok arra, hogy ausztrál lhetek, ki kell használnom honfitársaim buzdítását.”

Egy másik Anderson, az ausztrál Kyle az utóbbi idők egyik legjobb formájában játszó versenyzőjével, a skót Peter Wrighttal meccsel.

A tavalyi világbajnok és idei World Matchplay-győztes angol Rob Cross James Bailey ellen játszik, míg a korábbi World Matchplay-bajnok északír Daryl Gurney ellenfele az új-zélandi születésű, de ausztrál színekben játszó Koha Kokiri lesz.

Simon Whitlock egykori tetoválójával meccsel (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Simon Whitlock ezúttal a „nemzetközi sztárcsapat” tagjaként mérkőzik meg Brendan McCauslanddal, akit hosszú évek óta ismer, és aki annak idején egyik tetoválását készítette.
Természetesen nem maradhat el a versenyről a világelső holland Michael van Gerwen sem, ő Ben Robb ellen bizonyíthatja, hogy a World Marchplayn nyújtott teljesítménye egyszeri botlás volt csupán.
A versenyzéstől ebben az esztendőben búcsúzó másik holland Raymond van Barneveld is ellátogat az ausztrál-új-zélandi túrára, ő az új világkupa-csillag az új-zélandi Haupai Puha ellen lép fel. A nyolcadik párban az újabb exvilágbajnoknak, James Wade-nek Damon Heta ellen kell felvennie a versenyt.

Az első kör mérkőzései a 6., a további küzdelmek az egyik fél 8. megnyert legjéig tartanak.

DARTS WORLD SERIES, Brisbane.  Sport1 11:00 a nyolcaddöntő mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)