A Bayern és a Dortmund is bukott már óriásit a Német Kupában - videókkal! • SportTV

A Bayern és a Dortmund is bukott már óriásit a Német Kupában – videókkal!

2019. 08. 09. 10:15    
Olvasási idő: 2 perc

A Borussia Dortmund és a Bayern München után a többi német élcsapat is megmutatja magát a nagyközönségnek, a Német Kupa első fordulójával ugyanis megkezdődik a nagyüzem is. A korábbi évekből megszokott, hogy egy-egy nagyágyú fejre áll, most a sport1.de segítségével megmutatjuk, melyek voltak a legnagyobb kupameglepetések arrafelé.

10. hely
1995–96, 1. forduló: Sandhausen–VfB Stuttgart 2–2 – 11-esekkel 13–12
A VfB-nek alig 100 kilométert kellett utaznia kupatörténete talán legfájdalmasabb pofonjáért. Az akkor még regionalligás Sandhausen emberelőnyben a rendes játékidőben kétszer is egyenlített a mágikus háromszöggel (Elber, Bobic, Balakov) a kezdőjében felálló Stuttgart ellen, majd játékosai sorozatban 13 tizenegyest bevágtak, ugyanakkor a VfB-ből a 13. lövő, Hendrik Herzog hibázott, ami meg is pecsételte a vendégcsapat sorsát.

9. hely
2000–2001, 1. forduló: VfB Stuttgart amatőr–Eintracht Frankfurt 6–1
A frankfurtiak első osztályú dívákként léptek fel, a stuttgarti fakó pedig kemény, futballozni akaró együttesként. 6–1 lett a vége, az csak kis kibúvó lehet, hogy a Frankfurt 1–3-tól emberhátrányban futballozott. A Stuttgarnál Vujevic és Amanatidisz is duplázott.

8. hely
2018–2019, 1. forduló: Ulm–Eintracht Frankfurt 2–1
Gyenge meccs volt, igaz, ez semmit sem von le az egykoron élvonalbeli, a meccs időpontjában viszont csak negyedosztályú Ulm érdemeiből. A hazaiak Kienle és Lix góljával a 90. percig 2–0-ra vezettek, a szépítő gól után az Eintrachtnak másra már nem maradt ideje. Az Eintracht élén ezzel a vereséggel mutatkozott be Adi Hütter vezetőedző… Kupavédő 22 év után esett ki ismét az első fordulóban, mindez 18 440 néző előtt történt.

7. hely
1990–91, 1. forduló: Weinheim–Bayern München 1–0
Öt újdonsült világbajnok az egyik oldalon, amatőrök sora a másikon. Aztán Kohler összeszerencsétlenkedett, egy bizonyos Thomas Schwechheimer pedig belőtt egy tizenegyest, a Bayern pedig kizúgott. 35 fokban, többek között Augenthalerrel, Reuterrel, Brian Laudruppal és Effenberggel a pályán, illetve Heynckesszel a kispadon.

6. hely
2006–2007, 1. forduló: Pirmasens–Werder Bremen 1–1 – 11-esekkel 3–1
Regionalligás szereplő az egyik, a Chelsea ellen készülő BL-résztvevő a másik oldalon. Aztán a Werder már a rendes játékidőben is csak egy 83. percben elért Klasnic-góllal tudott megmenekülni, a hosszabbításban pedig Baumann kiállítása miatt emberhátrányban futballozva nem tudta a maga javára fordítani a partit. A tizenegyeseknél Schwartz kapus Klasnic és Hugo Almeida lövését is ártalmatlanította.

5. hely
2012–2013, 1. forduló: Berliner AK–Hoffenheim 4–0
A Kicker korabeli tudósítása szerint macska-egér harc zajlott, csak éppen a regionalligás csapat játszadozott élvonalbeli vetélytársával. A K. O. 49 perc alatt teljes volt, a berliniek 25 216 eurót kaptak a második körbe jutásért, Markus Babbel csapata pedig csúnyán lejáratta magát.

4. hely
2000–2001, 2. forduló: Magdeburg–Bayern München 1–1 – 11-esekkel 4–2
A Magdeburg az első körben 5–2-re kiütötte az 1. FC Kölnt, de ebből nem okultak a bajorok. Szalhamidzsics még túlórára mentette a csatát, de a tizenegyeseknél Jeremies és Elber is csődöt mondott, a későbbi BL-győztes meg kizúgott.

3. hely
1984–85, 1. forduló: Geislingen–Hamburg 2–0
A Hamburg az Ernst Happel-érában Európa krémjéhez tartozott, 1983-ban BEK-et is nyert, egy évvel később viszont akkora pofont kapott a kupa első körében, mint előtte-utána soha. Hiába volt a pályán többek között Stein, Kaltz, Magath, Von Heesen és McGhee is, a Geislingen Haug és Perfetto góljával, valamint Pietsch kapus védéseivel továbblépett.

2. hely
1997–98, nyolcaddöntő: Eintracht Trier–Borussia Dortmund 2–1
A Trier a második fordulóban az UEFA-kupa címvédőjét, a Schalkét búcsúztatta, majd jött a Bajnokok Ligája-címvédő Dortmund, amely szintén szomorúan kullogott haza a Mosel-stadionból. Thömmes akcióból, Czakon tizenegyesből szerzett gólt, Kohler ugyan az 53. percben visszahozta a meccsbe a BVB-t, de 37 perc alatt nem jött össze újabb gól.

1. hely
1994–95, 1. forduló: TSV Vestenbergsgreuth–Bayern München 1–0
Giovanni Trapattoni elég csúnyán mutatkozott be tétmérkőzésen a Bayern kispadján. Roland Stein fejesével halhatatlan lett a regionnalligás csapatnál, az első müncheni szezonját töltő Oli Kahn csúnyán lefagyott… Talán még nem volt olyan szavazás, amelyen ne ez lett volna minden idők legnagyobb szenzációja a Német Kupában!

A Sport1-en pénteken 20:30-tól az Uerdingen–Borussia Dortmund mérkőzéssel kezdjük meg közvetítéssorozatunkat a Német Kupából.