Az élkiemeltek „hasítanak” Winston-Salemben • SportTV

Az élkiemeltek „hasítanak” Winston-Salemben

2019. 08. 22. 08:55    
Olvasási idő: 2 perc

A Grand Slam-tornák kivételével egyre kevesebb az olyan ATP-verseny, amelyen a három legmagasabban kiemelt játékos eljut az elődöntőig. Jelen állás szerint a Winston-Salem Open egy ilyen ritka viadal lehet…

Az első kiemelt Benoit Paire-nek már a negyeddöntőben a korábbi győztes spanyol Carreno Busta jut ellenfélül, akit korábban már 7-szer legyőzött (Fotó: Getty Images)

Rögtön az első kiemelttel, a francia Benoit Paire-rel kezdjük csütörtökön este közvetítéssorozatunkat a tornáról, a világranglistán 30. versenyző a 64.-kel, a spanyol Pablo Carreno Bustával, a torna 2016-os győztesével meccsel. Igen sokszor találkoztak a touron a 2011-es első profi összecsapásuk óta, a 10 alkalomból a francia 7-szer, a spanyol 3-szor került ki győztesen. A legutóbbi négyet egyaránt Paire nyerte meg, akárcsak a legmagasabb tétért folyót (Estoril, 2016, elődöntő), szabad téren, kemény pályán (amilyen a winston-salemi talaj) viszont döntetlenre állnak, a 2014-es US Openen Carreno Busta nyert négy, a tavalyi sanghaji mastersen Paire két játszmában.

A második párosításban az ausztrál John Millmant (11. kiemelt, vlr.: 61.) szólítják a pályára amerikai játékos,a  tavaly Winstin Salemben döntős Steve Johnson (vlr.: 82.) ellen. Ők is megküzdöttek már négyszer, az első hármat az amerikai nyerte meg, egyformán 2016-ban, az legutóbbit az ausztrál az idei madridi mesterversenyen, két rövidített szettben.

Andrej Rubljovnak ezúttal nem salakon, hanem kemény pályán kell megküzdenie a verseny második kiemeltjével, a kanadai Shapovalovval (Fotó: Getty Images)

A harmadik találkozót a kitűnő formában játszó, versenyek során át jól teljesítő orosz Andrej Rubljov (vlr.: 47.) – két tie-breakes szettben, a másodikat 12-10-re megnyerve  hámozta át magát Sam Querrey-n ezen a versenyen a nyolcaddöntőben – játssza a szabad kártyával induló, második kiemelt Denis Shapovalovval (vlr.: 38.). Eddigi két mérkőzésükön a tavalyelőtti Next Gen „vb-n”, Milánóban az orosz nyert négy, 4 megnyert játékra menő szettben, az idei miami 1000-esen a kanadai normál számítású összecsapáson két játszmában győzött, a másodikat rövidítésben fordította a maga javára.

Az utolsó párban újabb két tehetséges fiatal következik, a 21 éves , szabad kártyával 10. kiemelt Frances Tiafoe (vlr.: 52.) csap össze a 3.-ként rangsorolt 22 esztendős lengyel Hubert Hurkaczcsal (vlr.: 41.). Eddigi két mérkőzésüket egyaránt az amerikai nyerte meg, mindkettőt tavaly, az első a washingtoni 500-as torna harmadik körében, a másikat az emlegetett milánói Next Gen-torna csoportkörében.

Sport1 21:00 Winston-Salem Open ATP 250-es verseny, negyeddöntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)