A Győr még a nyári igazolási piacot is uralja a BL-ben

2019. 08. 22. 15:30    
Olvasási idő: < 1 perc

A női kézilabda Bajnokok Ligája 12 legnagyobb nyári átigazolása közül öt a Győri Audi ETO-hoz köthető, a dobogót két érkezővel és egy távozóval egyenesen kisajátította a címvédő.

Az EHF jó kis videóban összefoglalta, melyek voltak az idei nyár legnagyobb jelentőségű átigazolásai a női kézilabda Bajnokok Ligájában. (Az összeállításban csak olyan transzfereket vettek figyelembe, ahol a játékos új csapata a BL-ben érintett, emiatt maradt ki például a Győrből az Odensébe szerződő Nycke Groot.)

Az európai szövetség 12 transzfert lajstromozott, és a legjobb öt között elég nagy a Győri Audi ETO KC fölénye: a BL-címvédő három új igazolása és egy immár csak egykori kézise kapott itt helyet. Utóbbi Nora Mörk, aki a CSM Bucurestibe igazolt, és az EHF szakírói szerint az ő klubváltása a nyár igazolása. A norvég átlövő mögött a második legfontosabb klubcsere Estelle Nze Minkóé, aki az EHF-kupa-győztes Siófok mezét cserélte fel a Győrére. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Bukarestből ugyancsak a Győrhöz szegődő Amanda Kurtovic áll (aki immár nem csupán a norvég válogatottban játszhat és reméljük, ünnepelhet együtt Stine Oftedallal), míg a Győr harmadik nagy dobása, a Metzből elcsábított Beatrice Edwige az ötödik ezen a listán. (Mögötte a hatodik helyen pedig a Győrből Bukarestbe költöző Crina Pintea áll.)

És becsszó, nem mi vágtuk az anyagot, de a Győrbe érkező Edwige kivételével mindenkinél van olyan kiemelt momentum, amit magyar csapat mezében vagy magyar csapat ellen hajt végre. Legyen szó a Győri Audi ETO-ról, az FTC-Rail Cargo Hungariáról vagy a Siófokról.

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényét.

Cookie beállítások