Cross erős „hazai ellenállásra” számít • SportTV

Cross erős „hazai ellenállásra” számít

2019. 08. 22. 23:21    
Olvasási idő: < 1 perc

A World Series of Darts vándorcirkusza Új-Zélandra érkezett. A szokásos metódus szerint nyolc PDC-nagymenő nyolc „hazai” (ausztrál, új-zélandi, illetve óceániai) dartsossal játszik az első körben, utána a szokásos kieséses formában zajlik a torna szombaton egészen a döntőig

Az eddigi legnagyobb meglepetés „elszenvedője”, Rob Cross érdekes dolgokat mondott a PDC honlapjának. A 2018-as világbajnok a Brisbane Mastersen győzött a WSD-szériában, most szeretné második címét is megszerezni. Megtehette volna korábban is, de Melbourne-ben kikapott a 32. születésnapját ünneplő Damon Hetától. A „hazai „ ausztrál (értsd: nem az angliai PDC-események rendszeres résztvevője) végső tornagyőzelme szakértők szerint a második évét taposó World Series eddigi legnagyobb meglepetése volt.  Cross ezért számít arra, hogy „a hazaiak kihívása minden eddiginél erősebb lesz”. Az „otthoni nyolcak” csapatához tartozó versenyzők közül Cody Harris angliai székhellyel képviseli Új-Zélandot a PDC-eseményeken, míg Huapai Puha és Ben Robb a regionális, ausztrál-óceániai versenyeken indul rendszeresen. Craig Caldwell és Warren Parry pedig egy-egy PDC-viadalon már elért értékesebb helyezéseket.

Cross pénteken Hamiltonban Caldwell ellen lép a pódiumra. „Úgy tűnik, ez a verseny minden eddigi hasonlónál erősebb lesz, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy akár új-zélandi döntősünk is lehet a héten” – mondta a világbajnok. „Cody Harris is mindig veszélyes, akár ő is eljuthat a végküzdelemig.
A hastingsi PDC-ász tavaly indult először a World Seriesen Aucklandben. „Nagyszerű érzés volt visszatérni ide. Mikor tavaly ideutaztam, először vettem részt ilyen hosszú túrán. Idén sokkal nyugodtabb vagyok és készen állok az új élményekre. Vasárnap értünk ide, és körbejártuk Auckland környékét. Kiváló emberek, jó helyek, remek éttermek vannak errefelé, jó itt sétálni és felfedezni klassz helyeket.

A mérkőzéseket a hamiltoni Claudelands Arénában rendezik, az első kör meccsei hat nyert legig tartanak (a szombati negyed- és elődöntő valamint a döntő az egyik fék nyolcadik megnyert legéig tart.

WORLD SERIES OF DARTS, Hamilton. Sport1 8:00 az első kör mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)