Werner felvette Lewandowski és Alcacer tempóját • SportTV

Werner felvette Lewandowski és Alcacer tempóját

2019. 09. 01. 12:31    
Olvasási idő: 2 perc

Timo Werner tőle nem látott tempóban kezdte a Bundesligát, öt góljának is köszönhető, hogy az RB Leipzig hibátlan mutatóval vezeti a tabellát. Ráadásul a Top5 bajnokságban pillanatnyilag nincs nála eredményesebb hazai csatár.

Azt már megszokhattuk, hogy Paco Alcacer gólátlaga kiváló (a 2019-2020-as idényben mind az öt tétmeccsén betalált, a Bundesligában 3 mérkőzésen 4 gól a termése), hogy Robert Lewandowski termeli a gólokat (6-nál jár, a topbajnokságokban egyedül neki van meccsenkénti kettes gólátlaga, így már megint előkerült, hogy megdöntheti Gerd Müller 1971-72-es, 40 gólos Bundesliga-csúcsát), de azt még nem annyira, hogy Timo Werner szakmányban rúgdossa a gólokat. Jóllehet a 2013. augusztusi Bundesliga-bemutatkozása óta nála több (68) gólt nem szerzett német játékos a Bundesligában (a második helyen Marco Reus áll 67-tel), hogy az előző három szezonjában rendre eljutott legalább 13 gólig (sorrendben 21-et, 13-at és 16-ot szerzett), illetve, hogy az előző 11 bajnokiján 15 gólban (10 gól, 5 gólpassz) volt benne, ilyen rakétarajtja még sohasem volt. Mert nem csupán a lengyel és a spanyol csatárász lőtt gólt mindhárom bajnoki fordulóban, de a német is, úgy, hogy legutóbb, a Mönchengladbach ellen összehozta profi karrierje első mesterhármasát is. A top5 bajnokságban jelenleg nincs nála eredményesebb hazai csatár!

Werner: mesterhármas! RB Leipzig: mesterhármas!

Íme, így őrizte meg hibátlan mutatóját a Bundesligában az RB Leipzig, kapujában Péter Gulácsi Officiallal, védelmében pedig Willi Orbannal.

Posted by Sport TV on Saturday, August 31, 2019

Werner játékán sokat lendített, hogy az RB Leipzig új vezetőedzője, Julian Nagelsmann változtatott a csapat támadójátékán, és a Poulsen, Kampl, Sabitzer hármasból kettőt általában megkapott „szárnysegédnek” a német támadó. A hatékonyság nem rossz, hiszen Werner öt góljához Poulsen két, Sabitzer pedig egy assziszttal járult hozzá. „Azt a focit játsszuk, amit az edzővel begyakoroltunk. Emellett jönnek a képbe a saját képességeink, hogy azt a játékot is kihozzuk magunkból, ami a vérünkben van. Ezek elegye jót tesz nekünk, és ez tesz bennünket annyira jókká, amilyenek most vagyunk” – mondta erre Werner.

Többen, több helyen a szerződéshosszabbításával hozták összefüggésbe a mostani remeklését, szerinte azonban ez nem ezen múlt. (Werner eredeti megállapodása 2020 nyarán járt volna le Lipcsében, hetekig tartotta magát a hír, hogy a Bayern Münchenbe igazol, végül azonban 2023-ig aláírt az RB-hez.) „A pályán mindig tiszta volt a fejem – így ő.  – Nem kérdés, szuper érzés, ha valaki három gólt szerez. Azt viszont túl egyszer mondani, hogy mindez a szerződéshosszabbításnak köszönhető. Egyszerűen azon múlik minden, hogy csapatként kiválóan játszunk, hogy egységesek vagyunk, illetve, hogy a mellettem és mögöttem játszó csapattársaim szuperül kiszolgálnak.” Annyit azért hozzátennénk, a mérkőzés előtt jelezte, idegesítette a hosszabbításával kapcsolatos „egymillió” kérdés, mondván: „Remélem, olyan idényem lesz, amelyben nem lesznek hosszú gólaszályos időszakaim.”

A társak közül Willi Orban csapatkapitány, a Lipcse és a magyar válogatott középhátvédje kért szót: „Nem volt kiemelt téma közöttünk a szerződéshosszabbítása. De mindannyian boldog vagyunk, hogy maradt. Sokkal szívesebben veszem, ha a csapatomban játszik, mintha az ellenfélnél.”

Egyelőre boldog lehet, hogy a Lipcsében van, hiszen a gárda a mezőny egyetlen százszázalékos csapataként, a második legtöbb rúgott (9) és holtversenyben a legkevesebb kapott (2) góllal vezeti a tabellát.

Azt viszont mi nem tudjuk megmondani, mi a sorrend a liga jelenlegi három legeredményesebb játékosa között, de megteszi ezt majd hétfőn 19:30-tól a Germániában két szakértőnk, Mészáros Ábel és Kemenes Szabolcs, akiknek a Bundesliga öt legjobb támadóját kell rangsorolniuk!